2013. október 4., péntek

Mindennapi mozi

A faluban mindenféle építkezések zajlanak: lesz óvodabővítés, amit úgy kezdenek, hogy az ovi jelenlegi kerítésén kívül új játszóteret építenek, aztán majd hozzákerítik az ovihoz, és a most meglévő udvarból elvesznek, hogy elférjenek az új csoportszobák. Az új játszótértől az utca felé pedig parkot, járdákat, emlékművet építenek. Közben néhány utcával lejjebb, a mi utcánk végében lévő focipályát ledózerolták, kiszintezték a felületét, aztán - gondolom, túl alacsony lett? - hatalmas dömperek óriási földkupacokat hoztak rá, és újra elegyengették. Szerintem most jön majd az úthenger. A szélén markolóval árkot is ástak. 
Kell ennél több látvány egy négyéves meg egy majdnemkétéves kisfiúnak? Nem kell színházba, moziba menni, nincs bábelőadás és koncert: van markoló, dömper, bulldózer és úthenger! Reggel és délután, oviba menet és hazajövéskor, mindennap. Csongor valószínűleg úgy lesz az autókkal és más járművekkel, mint Regő az állatokkal, szerintem ő ezért fog rajongani, vagy rajong már most is, egyesével megmutogatja az autókat, szerintem nincs messze a nap, amikor majd sorolja a márkákat. De ezek a hatalmas munkagépek Regőt is lenyűgözik, ujjong, kiabál. A nap fénypontja, amikor délután négy óra körül eljönnek az épülő parkból, és beállnak szépen az ovi melletti üres területre éjszakázni. A markoló beáll, és bónuszként megfordítja a felépítményét, a hatalmas kanalát, és látványosan leteszi a fűre. Tegnap a kicsik áhítatosan meg is simogatták a már leparkolt munkagépeket, és a vezető bácsikkal is sikerült beszélgetnünk. Olyan kedvesek, türelmesek voltak, pedig mondták maguk is, hogy nem az én fiaim az egyetlenek, akik ilyen áhítattal közelednek feléjük, és érdekes, hogy a kislányok nem. Már ilyen pici korban is, mint amekkora Csongor, megvan az ösztönös érdeklődés a "fiús" dolgok iránt, pedig esküszöm nem nevelem külön arra, hogy kisfiam, te a markolókat szeresd. Boys will be boys, ugyebár :)

2 megjegyzés:

Bori, Bende, Zsombor, Zsu írta...

Igen, a fiúk már csak ilyenek, hogy a fiús dolgok iránt rajonganak, kivéve ha van egy nővérük, aki szereti kenni magát Hello Kittys szájfénnyel.... a többit gondolom kitalálod :D De szerencsére azért az autókat is szereti :D

Timi írta...

:D Na nővért nálunk keresve sem találsz, hacsak engem nem :D