2013. június 19., szerda

Roses Are Red

Most már talán megmutathatom, és nem nagy lebukás: ez a kendő készült Marci tanító nénijének búcsúajándékba. Ez a negyedik osztály vége, ez olyan, mint egy ballagás kicsiben, szerencsére az osztálytársaktól nem búcsúzunk, de Judit nénitől igen. Nagyon szeretjük őt, a gyerekek is, a szülők is, én legalábbis biztosan, hálás vagyok neki, nagyon sokat kapott az elmúlt négy évben a fiam, örülök, hogy ő terelgette ebben az érzékeny időszakban. Év elején, amikor a gyerekekben tudatosult, hogy ez az utolsó évük együtt, volt is némi világvége-hangulat, de aztán a negyedik osztály izgalmas történései közben ez elmúlt.
Én azért már kb. félévtől törtem a fejem, hogy mit kellene adni Judit néninek, ami emlék is, amivel kicsit meg is köszönhetem ezt a négy évet. Elég hamar kitaláltam, hogy kendőt kellene kötni, valami praktikusat, télen is-nyáron is hordhatót, nyakba is, hátra is köthetőt. Egyszerűbb mintával, mert úgy könnyebb eltalálni az ízlését, és rózsaszínben, szerintem az igazán az ő színe, Marci is mondta, hogy a kedvence, láttam is rajta, és jól is áll neki. Keresgéltem a rózsaszín fonalat, meg az elméletben elgondolt fonalhoz illő mintát, valami virágosat, de egyszerűt. És végül megtaláltam mindent, és ez lett belőle:





Egyszerű, nyújtott háromszög alakú kendő, hosszú, de nem túl széles, hátra kötve nem lóg nagyon mélyre, télen viszont jól lehet nyakba kötni. Vékony, de meleg gyapjúfonalból van, dupla szállal, a mostani kánikulában este is sok lenne szerintem, de hűvös nyárestékre már most is jó lesz, télen meg kifejezetten. Remélem, fogom látni azért Judit nénin párszor :)
Minta: Roses Are Red by Rose Beck
Fonal: Malabrigo Lace, Cactus Flower színben (életemben először kötöttem ilyen "híres" külföldi fonalból :) )
Felhasznált mennyiség: 94 gramm, 808 méter
Projektoldal: itt

2 megjegyzés:

Emese írta...

Gyönyörű!

Gabka írta...

Ez annyira szép, hogy nagyon szeretnék most Judit néni lenni!!! A rózsaszín az én színem, a minta is nagyon tetszik.... Nagyon ügyes vagy!!!!