2013. július 10., szerda

Folly-arborétum, Badacsonyörs

Ez pedig a múlt vasárnapi programunk volt, mármint nem a tegnapelőtti, hanem még azelőtt egy héttel. Aztán lassan utolérem magam beszámolók tekintetében :)
Marika néninek most volt a 76. születésnapja, ha jól van és van kedve, őt is meg szoktuk lepni ilyenkor egy kirándulással, így voltunk tavaly Pannonhalmán. Nagyon szép volt, de iszonyat meleg, és úttal, arborétummal, apátsággal, étteremmel együtt jó hosszú, nagyon elfáradt bele. Most meg nemrég volt beteg is, szóval kérdéses volt, hogy egyáltalán érez-e magában elég erőt egy kiránduláshoz, meg az időjárás, meg a kerti munkák... de benne volt! Közelebbi célpontot választottunk: a badacsonyörsi Folly-arborétumot. Az volt a cél, hogy kora délután itthon legyünk, hogy még ki is tudja pihenni magát. Marci ezúttal nem jött velünk, apjánál volt, ami abból a szempontból szerencse, hogy hatan amúgy se férnénk el egy autóban.
Nagyon szép volt maga az autóút is a Balaton-felvidéken át, a gyerekek is jól viselték, én se nagyon szorultam össze hátul a két gyerekülés között - csak egy kicsit. Az arborétum bejáratánál rögtön egy trambulin várta Regőt, hát remek ötlet, több se kell egy négyévesnek, aki épp autóból száll ki. Még közelebb, a főépületnél meg egy nyuszit és egy tengerimalacot lehetett megcsodálni, ez is leköti a gyerekeket, amíg a szülő belépőjegyet vásárol. Aztán séta jön, szaladgálás és lépcsőzés felfelé, pihenők, kekszevés, táj és kilátás csodálása... és fotózás.




Kígyón lovagol







Nem nagy arborétum, de gyönyörűséges, a kilátás is a Balatonra, de maga a hely is. És még Folly Rékával is találkoztunk, nekem az ilyen emberek az igazi hírességek, mint ő. A kiszolgálás kedves, bort is lehet kóstolni, a mamával kóstoltunk is, sőt haza is hoztunk belőle.
Kérésre ajánlottak egy éttermet is egészen közel, megkerestük, és tényleg jól főztek, és nem is volt drága. Csongor rögtön elaludt hátul, ahogy betettük az autóba, úgyhogy az ebéd úgy zajlott, hogy a mamával felváltva őriztük az álmát :) Aztán hazaindultunk, azt is végigaludta, de még Regő is elszenderedett. A terv szerint háromra itthon voltunk, és kipihentük a kirándulást.
További képek az arborétumról itt.

1 megjegyzés:

Adibaba írta...

Minden nyáron ott megyünk el előtte nyaralásba-és vissza, és már gyakran meg akartam nézni, de aztán a többi program kiszorította. Úgyhogy külön örülök a beszámolónak/képeknek.
Csongor óriásit nőtt, hirtelen azt hittem hogy Regő, aztán a köv. képnél kapcsoltam..
Te pedig nagyon szép vagy, csak úgy ragyogsz!