2013. július 24., szerda

Kalandparkban jártunk

Már csak bő két héttel vagyok lemaradva, ami a programokat illeti :) Szerencsére annyi van, volt és lesz belőlük, hogy beláttam, hogy képtelenség mindent úgy megírni, ahogy szeretném, úgyhogy gyorsított programbeszámolók következnek.
Még július elején Ancsáék telefonáltak, hogy a Bakonyban nyaralnak, és szeretnének elmenni a Sobri Jóska Kalandparkba - mi pedig rögtön csatlakoztunk. Régen terveztem már, hogy elviszem oda a fiúkat, most kapóra jött, hogy Ancsékkal együtt mehetünk. Röviden a kalandparkról, aztán jönnek a fotók :)
Először is, nagyon szép helyen van. Valakinek volt érzéke az ilyesmihez, amikor a Bakony egy völgyében, erdőktől, hegyektől közrefogott helyen tóvá duzzasztott egy patakot és köré álmodta ezt a kalandparkot, plusz éttermet és kempinget. Jó volt, hogy Ancsáékkal mentünk, mert persze mindent megoldok egyedül is, azért így, hogy öt fiúra három felnőtt jutott, sokkal egyszerűbb volt: Csongor méretű gyerekeknek ugyanis még nem igazán való a park. Van egy-két dolog, amit ők is kipróbálhatnak, viszont szabadon szaladgálni csak nagyon óvatosan lehet, a tó nincs gyerekbiztosan körbekerítve, úgyhogy szegény Csongor elég sok időt töltött babakocsiban, szerencsére el is aludt benne, így az időnek azt a részét nem bánta. Regőkorúaktól felfelé viszont szuper, élménydús hely, van minden, tényleg.
Tetszett még a jegyvásárlási rendszer. Belépőként lehet venni karszalagot, ez borsos árú ugyan, de mindenre érvényes, és Marcinak tényleg megérte. A sima belépőkhöz pedig jár két-két Sobri bankó, ezek tulajdonképpen egy-egy játékra érvényes jegyek. Regőnek így jutott négy: kettő a saját, kettő az én belépőmről. Szerencsére elég lazán kezelik a bankó-kérdést, például a kötélpályákon két bankóval három órát el lehet tölteni, ezalatt annyiszor mászhatja meg a gyerek a neki való pályát, ahányszor csak akarja. Regő hihetetlen ügyes volt, és vagy ötször végigment a dínó jelű bébipályán. A bébi itt csak álnév, valójában 3-4 éveseknek való a pálya. Azzal pedig, hogy Marcinak karszalagja volt, Bence is mehetett vele együtt olyan feladatokra, amihez amúgy bankó kellett volna. És vannak olyan dolgok is, amire bankó nélkül is lehet menni. Szóval, ha azt veszem, hogy mentem három gyerekkel, vettem két belépőt és egy karszalagot, és ennek az árát átlagolom, akkor tényleg megéri, ráadásul ezen a lazább kezelésen látszik, hogy tényleg nem lehúzni akarnak.
Akkor képek :)
Óriáscsúszda

Állatsimogató

Regő a kötélpályán

Marci repüüül!

Hófánk, ebből volt vizes, tóba érkező és száraz is

Elektromos kisautók

Végre ő is kipróbálhat valamit (kisautót helyben :) )

Hajócsúszda, meredek, vízbe érkezős

Már egyedül is tud tutajozni :)

Marci és Bence a várban

Egyenesen a közepébe!
Nagyon jól éreztük magunkat, simán el tudtuk tölteni az egész napot, sőt, még maradtunk volna, ha az utolsó képeken látható várból ki nem zavar egy zápor, ami úgy nézett ki, rosszabb is lesz, dörgött-villámlott. Siettünk az autóhoz, és irány haza :) a kicsik hazáig aludtak. Ha Csongor is nagyobb lesz, érdemes lesz még egyszer elmenni, sőt, a kötélpályákat én is szívesen kipróbálnám!

Nincsenek megjegyzések: