2013. március 11., hétfő

Vegyes hétvége

Péntek, tejberizs, feszültség, feszültséges beszélgetés, sírdogálás.
Péter végre itthon, egy pohár bor.
Lovarda, szép fények, gyönyörű naplemente. Marci első lovaglása idén. Egy másik ló ledobott egy kislányt, nem lett baja, de ijesztő volt. Csongor mondja, hogy nyi-ha-ha-ha-ha.
Fáradtság, nyúzottság, vágy pihenni. Nem fér bele egy hosszú, lazító fürdő.
Torna, mese, beszélgetés, alvás megszakításokkal. Korán kelés, nem esik jól.
Esett az eső, a nyírfa olyan, mintha apró gyöngyökkel hintették volna tele. Kiszaladok pizsamában lefotózni.
Sikerül bepótolni az este elmaradt habos fürdést.
Péter elviszi Csongort a városba. Regővel ketten maradunk, palacsintát kér, hát palacsintát sütök. Közben pizzát rendelek, mert én ma nem főzök. Csak palacsintát :) Meg akkor már egy kis kapormártást, rósejbnit, legyen már valami rendes kaja is. Szóval nem pihenek. Autózunk Regővel.
Meglepő sms, Marci biciklit kapott a születésnapjára. Nem ez a meglepő önmagában, hanem hogy azt hittem, húsvétra kapja, együtt választjuk ki az apjával és lesz beleszólásom... Nem lett, csak fizethetem a részemet. Ez ennél eggyel bonyolultabb, de nem korrekt részletezni, úgyhogy az ezzel kapcsolatos puffogásról ennyit.
Csongor elaludt az autóban Péterrel, igaz, csak húsz percet, de ez elég volt hozzá, hogy délután már ne aludjon, tehát én se. Péter pihen, amikor felkel, el tudok menni futni. Nem megy most az se olyan jól, 7:30-asra jönnek ki a kilométereim, majdnem hét darab. Lassabb, mint szeretném, de legalább jólesett, és tényleg fejszellőztetős. Mire hazaérek, Csongor mégiscsak elaludt és Regő is alszik még, tehát van módom egy gyors zuhanyra és egy kávéra.
Felébrednek, Regő ki akar menni a kertbe, apával és mamával tavalyi lombot, ágakat tüzelnek. Borús, de szélmentes, kellemesen langyos idő van. A teraszra teregetek.
Bejönnek, vacsora, Csongor álmos, mintha nem azért ébredt volna fel, mert kialudta magát, mondjuk rövidet is aludt. Esznek, fürdenek, mese, szoptatás.
Meglepetés, kávézni megyünk. Regő is lefekszik szépen, smink, új kedvenc lila kendő a nyakba, séta az esőben a városban. Melange kávé, forró csoki, nutellás palacsinta. Helyesen kiejtve: nutellaaaaaaaaaaaa... elolvadok.
Végszóra érünk haza, Csongor épp ébred. Szoptatás, alvás. Megint szaggatott, biztos jön az új foga.
Korán kelés. Azt hittem, nyugis itthon töltött napunk lesz, de Péternek el kell mennie. De végül mégis sokat van itthon és velünk, ez jó.
Vasalok, Regővel vonatpályát építek. A tegnapi miatt vasárnap aztán már tényleg nem kell főzni. Délelőtt sétálunk együtt négyen, Csongor is gyalog jön.
Most sikerül délben egyszerre aludnia a két kicsinek. Csak nagyon köhögnek, főleg Regő, pedig már teljesen jól volt, aggódom. Kicsit kötök, amíg alszanak, de Regő felköhögi először Csongort, aztán magát is. De aranyosak, kihozom a matracot, és elbirkóznak idekint, filmet nézek, kötök mellettük. A délután játékkal, pakolászással, házimunkával eltelik. Elfáradok.
Úgy kéne este egy film, egy pohár bor, egy könyv, egy kis lábfeltevős kötés... Könyv és kötés akad, de már az ágyban. Kiolvastam az aktuális könyvemet.
Holnap hétfő.

1 megjegyzés:

Lina írta...

Nagyot s jólesőt futós, habos fürdőben habos kakaós hétfő estét kívánok :)