2013. július 11., csütörtök

Calendula, avagy Sunny With a Few Clouds

Mielőtt bárki elcsodálkozna, hogy hű, milyen tempóban kötöm én a kendőket - neeem, ez nem így van, csak elmaradok a blogbejegyzésekkel, aztán sűrűbben pótolom őket, mint ahogy a valóságban következtek egymás után.
Ez a kendő megint teszt volt, pedig hányszor elhatároztam már, hogy nem, nem jelentkezem újabb tesztre, sem közös kötésre, konkrét terveket kötök, megvan, hogy kinek, mikorra, mit... aztán csak elvisz a közösség. Most is épp egy tesztkendőt kötök, és egy közös kötésben is részt veszek.
Szóval, teszt volt, és sehol sem találtam hozzá megfelelő fonalat, jellemző, hogy az itthoni készletben főleg vastagabb és fiús, kék, zöld és hasonló fonalak vannak. Gyerekpulcsikhoz halmoztam fel, aztán kiderült, hogy nem nagyon szeretik, legalábbis Marci, a kicsikkel kapcsolatban még nem adtam fel a reményt. A tesztelőkkel együtt bosszankodtunk, hogy alig lehet találni megfelelő fonalat a boltokban, ráadásul két szín kellett, egy szép kombináció. Végül Ninánál kötöttem ki, és két Cinege fonalat választottam: egy nem túl élénk narancsszínűt, a Calendulát, és egy zöldes szalmasárgát - vagy sárgás szalmazöldet? - a Straw nevűt. Ezekből készült ez a kendő:





Nagyon érdekesen készül, a felső egyenes végénél kezdtem 300 szemmel, és végig fogynak a szemek, így aztán öröm kötni, mert miután az ember átverekszi magát némi végtelen hosszúságú soron, utána már nagyon szapora lesz, ahogy rövidülnek a sorok. A szegélyig, mert akkor újra 300 szemesek :)
Már az elején arra gondoltam, hogy a nővéremnek jó ajándék lenne ez a kendő, merthogy júniusban van a születésnapja, de bizonytalankodtam, kérdezgettem, mik a kedvenc színei, meg szoktam látni, miket hord, és hát nem pont narancsot zölddel. Igazából azért választottam ezeket a fonalakat, mert nekem volt kedvem ilyen vidám, élénk, nyári színekhez. Végülis arra jutottam, hogy odaadom neki, és remélem, nem utasítja vissza azzal, hogy hú, abszolút nem tetszik. Persze a szülinapjára nem készült el, ez már nálam szokásos, de szerencsésen jött ki a lépés, hogy most egy héttel később is találkoztunk Zalaváron. Hát, nem adta vissza a kendőt :)


És a facebookon azt mondták, hogy tök hasonlítunk Ancsával, amire olyan büszke vagyok! Eddig mindig abban éltem, hogy mi aztán teljesen mások vagyunk, olyan jó, hogy külső szemlélők így látnak :)
Minta: Sunny with a Few Clouds by Kutas-Keresztes Ági
Fonalfelhasználás: test 93 g / 433 méter, szegély 25 g / 116.5 méter, összesen 549.5 méter

3 megjegyzés:

Babi néni írta...

Csudaszép a kendő!

Emese írta...

Gyönyörű, igazi lágy nyárias, könnyed:)

Gabka írta...

Lennék a tesód.... :-)