2013. július 6., szombat

Swiss Cottage

Ezt a kendőt egy kicsikét rejtegettem :) Ravelryn már fenn volt, mert oda Emi ritkán jár, de máshol nem nagyon mutogattam: nem akartam, hogy idő előtt meglássa. Ajándékba készült ugyanis, mert Emiék Angliába költöznek, és szerettem volna, ha valamit visz magával tőlem. Tesztkötés volt, és a kezdeti szín- és fonalválogatás közben jött az ötlet, hogy ez legyen az ő ajándékkendője. Előtte már kinéztem ugyanis egy másik mintát, de közbejött ez a teszt, nagyon megtetszett, ráadásul kiderült, hogy Muzsi direkt szeretné vastagabb fonalakból is kipróbáltatni a kendőt, én meg a hűvös angol estékre, őszre-télre pont egy meleg, vastag, nem csipkés kendőt szerettem volna Eminek... szóval óvatosan (a "mik a kedvenc színeid?" kérdés feltételével :D) kipuhatoltam, milyen színeknek örülne, és már az ajándékkészítés lázában vágtam bele a tesztbe. Olyan jó érzés így kötni valamit... :)
Na, akkor jöjjenek a képek és a részletek:
Ezen már elég jól látszik a méret :)


Imádtam a fodrait :)



Nagyon szerettem kötni, puha és meleg, bár ez utóbbi a lassan takaró-méretűvé növő kendő esetében a legnagyobb kánikulában inkább vicces volt... :) A méretéhez képest gyorsan nőtt a kezem alatt a minta, és nagyon tetszett, amilyen egyszerű, de mégis látványos és plasztikus. Szerintem Muzsi eddigi legjobb terve, bár nincs sok tapasztalatom, ezen kívül még csak egy kendőt kötöttem meg tőle.
És aztán végül eljött az a nap, amikor találkoztunk - persze majd a talit is blogolom - és Emi megkapta a kendőt:
Danival ketten is beleférnek :)

Csak a méret kedvéért

:)

Azt hiszem, tényleg örült neki :) És aztán miután hazamentek, több helyen is ezt írta, meg mutogatta: blogon, facebookon, kötős csoportban, én meg csak törölgettem a könnyeimet itt a monitor előtt :) Remélem, tényleg hasznád fogod venni ott messze, és fogsz néha ránk is gondolni tőle egy kicsit! :)
Fonal: Barka Felhő, Marseille és Nassau színek, összesen 1040 méter/ 416 gramm
Minta: Swiss Cottage by Muzsi
Méretek: 192x86 cm :)

4 megjegyzés:

Emese írta...

Én meg most törölgetem a könnyeimet! Kendő nélkül is gondolnék Rád, de az az érzés, amikor a kendőt magamra veszem, s mintha átölelne a szereteted, amivel készítetted, az fantasztikus! Nem véletlen viseltem már a héten egy hidegebb reggelen olyan büszkén! Szerintem mindenki látta, hogy ez nekem készült! :) Köszönöm!

Gusztos István írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Lina írta...

no, rossz fiókkal akartam mosolyt küldeni :)
Így megteszem ezzel :))

CsaládiKuckó-Anita írta...

Nem én kötöttem, nem én kaptam, de mégis törölgettem én is a könnyeimet. Timi, nagyon ügyes vagy, csodálatos kendőt kötöttél Eminek, megható hogy így gondoltál rá!
Emi, viseld egészséggel ott a messzi távolban (is) :)))