2011. július 31., vasárnap

Két ultrahang egy napra

A csütörtöki programunk az volt, hogy Marci itthon maradt Ancsáékkal, én pedig Regővel hazamentem: délelőtt genetikai ultrahangra, délután a saját orvosomhoz volt időpontom. Délelőtt találkoztunk Péterrel a kórháznál, bejött velünk és Regőre vigyázott, amíg engem ultrahangoztak. Mindent rendben találtak, kisfiunk fejátmérője 49 mm, a combja 30 mm és egészséges, valamint megerősítettek abban, hogy tényleg kisfiú. Innen hazamentünk, megnéztük, hogy alakul a ház - gyönyörű a festés és a bordűrcsík, a járólap a folyosókon, a konyhacsempe, végre tényleg úgy néz ki a lakás, mint ami: egy új ház belseje. Sajnos azonban hazamenni még mindig nem tudunk, eredetileg úgy terveztük, hogy ezen az orvosos napon már nem is jövünk vissza, de egyelőre kényelmesebb itt az élet, mint otthon lenne, és nincs is készen még minden.
Némi körülnézés után 11-re Regőt is elvittem a gyerekorvoshoz, hogy a biztonság kedvéért a nem túl alapos üdülőorvos után ő is nézze meg, és megerősítette, hogy valószínűleg háromnapos láza volt, még a szemén látszik picit a vírus, de a tüdeje tiszta, a torka már szép.
Mire hazaértünk, Péter és Marika néni kibányászták a kiságyat a gyerekszobában felhalmozott bútorok és dobozok közül, így le tudtam fektetni Regőt a hálószobában. Az alvása alatt mentem tovább a saját doktoromhoz. Ő is megnézte a babánkat, tőle képeket is kaptunk, egy kis tappancsot meg is mutatok:

Három centi a talpa is, pontosan akkora, mint a combja, hát mekkora lába lesz ennek a gyereknek? :D
Engem is megvizsgáltak, velem is minden oké, úgyhogy ez is egy jó hangulatú orvoslátogatás volt. Mire hazamentem, Regő is felébredt és épp kekszet uzsonnázott Mamával. Apa délutánra bement dolgozni (szabin van ugyanis) őt még megvártuk, megmutattam neki is a képeket a kisebbik fiáról, aztán visszajöttünk Ságvárra.
A következő napokban sokat töprengtünk immár biztossá vált fiunk nevén, és tegnap este arra az eredményre jutottunk, hogy a Csongor György nevet fogja kapni. Fontos volt, hogy legyen egy magyar és egy nemzetközi neve, mint Regőnek, a Csongor szép hangzású, lágyabb, és fehér sólymot jelent, és még a névnapja is jókor van. Györgynek pedig Péter egyik nagyapját és egyik dédapját hívták, mindketten követendő személyiségek lehetnek a nevüket viselő kisfiú számára, ráadásul ez a név földművest jelent, ami ilyen falusi kertészkedők számára jó ómen :).

3 megjegyzés:

Orsi írta...

Örülök a jó eredményeknek, minden nagyon szuper! A név is tetszik. :)
Nem is tudtam, hogy ez a hosszú nagyszülős nyaralás a lakásszépítés miatt van. Jaj de jó lesz, amikor minden rendesen készen lesz! :)

Timi írta...

Köszi :) Csak részben van amiatt, két hét volt tervezve, amiből a másodikon lett volna a járólap... de ez már a negyedik hét. De holnap megyünk haza! :) Viszont a rendesen késztől még jó messze vagyunk :) de most nagyot léptünk előre!

Emese írta...

Nagyon szép nevet választottatok Pöttynek, gratulálok! Nagy lábon fog élni, az egyszer már biztos :D

Remélem holnap már élvezitek az otthon létet! Kérünk majd képeket a házról!