2011. július 22., péntek

Pihenőnapok

A keddi nagy kirándulás után szerdára pihenőnapot terveztem, aztán meg azt, hogy majd meglátjuk. A vihar és az eső, ami kedd este indult, kitöltötte az egész éjszakát és bőven átnyúlt a szerda délelőttre is, úgyhogy csak a benti programok voltak esélyesek. Marci már a nyaralás elején kinézte az Usborne Játszókönyvből, hogy miket szeretne megcsinálni, és a pihenőidőkben hosszasan olvasta fel, és kérdezgette, hogy mi van itthon az ötleteihez. A könyvről itt lehet olvasni, ez a második kötet, mert főleg ebben vannak konyhai tevékenységek, de megvan az első is. Naszóval Marci kinézett egy csomó dolgot, és még a szép időben kettőhöz be is vásároltunk: egy sonkás-ananászos-sajtos melegszendvicshez és többféle fagyis turmixhoz. A melegszendvicset még pénteken elkészítettük vacsorára, nagy sikere volt, ilyet máskor is csinálunk! A turmixokból pedig a banánosat és a csokisat készítettük szerda délután, és társasozás közben fogyasztottuk őket. 

Ez a táblás römi, amiben Regő is lelkesen vett részt, nem is kicsit megnehezítve a többiek dolgát :) Még délelőtt pedig volt rajzfilmnézés, ágyon hemperegve hancúrozás:

és szabadfoglalkozású autózás, huncutkodás és őrjöngés :) 
Csütörtökre terveztem volna megint valami kisebb programot, ha mást nem, akkor a múltkori bőrig ázásos játszóterezés helyett egy rendeset, de az eső újra csak esett, és Regő is gyanús volt nekem már délben. Amíg én az ebédet melegítettem, elaludt Marci ölében! Alvás után pedig már egyértelműen lázasan ébredt. Náthás volt ugyan pár napja, de jól érezte magát, nem gondoltam, hogy lázas lesz. Hát most belehúzott :(

Délután eljött apa, elhozta otthonról a gyógyszereket, Regő is felélénkült, játszottak, a nap is kisütött, úgyhogy még a kertben is voltunk motorozni. Éjjel egyszer nagyon forrón ébredt, nem is mértem, csak nyomtam bele a lázcsillapítót. Ma reggel már egész hűvösnek éreztem - az volt 38,5, akkor ijedtem meg, hogy akkor mennyire lehetett lázas éjjel?? Délelőtt Marcit elvitte az apja, én pedig Regőt vittem a siófoki ügyeletre: piros a torka, kicsit a mandulája is, valószínűleg vírusos, lázcsillapítás, sok folyadék. Szerencsére elég sokat iszik, de étvágya szinte egyáltalán nincs. Délután jó nagyot aludt, bár egy félórát ébren volt közben, akkor 39,4 volt... picit evett, ivott, kapott lázcsillapítót és szerencsére visszaaludt. Amikor ébredt, csak hőemelkedése volt, és egész jó étvágya, estére viszont megint felment, nagyon fáradékony is, két órával az ébredése után már nagyokat ásítozott. Remélem, Regő és a láz legyőzik a vírust, nem lesz szükség antibiotikumra, és holnap már jobban lesz!

2 megjegyzés:

Emese írta...

Gyors jobbulást!

Eszter írta...

Milyen nagy már! Jobbulást neki! Neked pedig kitartást!