2011. július 18., hétfő

Márk kétéves lett!

Péntek este volt nagy öröm, főleg Bencének: megjöttek a szülei, megjött a tesója! Jól érezte magát velünk, de már nagyon várta őket, legjobban Márkot, ezt többször el is mondta még másnap is. Szombaton pedig Márk betöltötte második életévét! Még péntek este Ancsáék felfújtak egy csomó lufit, és mindenfelé kiragasztgatták-kötözgették a házban, úgyhogy reggel volt nagy öröm, Regőnek is, imádja a lufikat. Én a nappaliban alszom, ébredés után összegyűlnek nálam mesét nézni, most már négyen jöttek. Szemügyre vették a lufikat, le is vettek párat, játszottak. Mondtam Regőnek, mondja Márknak, hogy boldog szülinapot! Erre olyan kiejtéssel, amit nem tudok leírni, odahajolt és azt mondta, "Márk, szülinapot!" :)
Ebéd után minket is ért még egy nagy öröm: egy hét után megjött Péter! Regő nagyon ölelgette és futott, bújt hozzá - én is :).
A nap további része egész szokványosan zajlott estig: játék, ebéd, alvás, strandolás, most is voltam Marcival kettesben a mély vízben, ja és Marci kipróbált egy érdekes dolgot: egy hatalmasra felfújt gömbben lehet a part közelében, a vízen ugrálni, szaladgálni, felborulni, nagyon élvezte. 
Közben itthon Mamáék kecskepörköltet főztek vacsorára, és mivel ez kicsit elhúzódott, kivételesen fordított sorrendet alkalmaztunk: először volt a torta, aztán a gyerekeknek - kivéve Bencét, mert ő kért "bográcsot", vacsora és ünneplés. Mama a már hagyományos macitortát sütötte, Marci óta mindegyik unoka ezt kapta kétévesen.


Márk nagyon ügyesen fújta el a gyertyákat, egész elcsodálkoztam rajta :) Aztán kapott sok-sok ajándékot: bevásárlókocsit, amivel rögtön körútra is indult a kertben:

...ugrálós zebrát, ami nagy tetszésnek örvendett az összes gyerek körében :)

...gyöngyfűzős játékot, amit sajnos vele nem tudtam lefényképezni, de Bence és Regő némi segítséggel nagyon szép nyakláncot készítettek belőle Ancsának:


Aztán a sok játék és finom falat között hamar este lett, mi lefektettük a gyerekeket - egyedül Bence maradt fenn tovább pörköltet enni - és Péterrel bementünk Siófokra egy kis kettesbenprogramra, az is nagyon jó volt és nagyon kellett már :)
Isten éltessen, Márk!

1 megjegyzés:

Orsi írta...

Nagyon jó szülinap volt, jók a képek, az egész nyaralásról is. Mindent most olvastam el visszamenőleg is, édes Regő az új hajával, tök jó volt a kettesbenprogram Marcival is és Péterrel is, és mit is hagyok ki? Nem tudom, de jó volt olvasni. :)