2013. március 27., szerda

Beteg március

Maga a március is beteg, lásd hóhelyzet, de a gyerekeim is szinte az egész márciust végigbetegeskedték. Most hirtelen nem is tudom végiggondolni, mi mi után jött. Szegény Regő, aki derekasan bírta az egész telet, se beteg tesó, se a sorban kidőlő ovis társak nem ingathatták meg az egészségét, tavaszra már úgy gondolta, hogy ez azért mégiscsak sok. Most visszalapoztam, pont március elsején kezdte, amikor a Futurából hazaértünk, és belázasodott. A láz nem volt hosszas, eleven, jókedvű, de taknyos, köhögős kisbetegem volt itthon egy hétig. Hétvégére szerintem nagyjából meggyógyult, de közben elkapta tőle Csongor, ő lázas nem lett, csak náthás és köhögött. Viszont pingpongoztak egyet, mert csak visszakapta Regő is: vasárnap éjjel megint köhögött. Hétfőn azért elvittem oviba, hátha csak egy elszigetelt eset volt, de nem, ott is köhögött, hazahoztam és megint itthon tartottam, és vittem vissza mindkettejüket az orvoshoz. Regőnek hörghurut, Csongornak csak a torka volt piros, arcmelegítés, orrszívás-fújás, köptető, Regőnek hörgtágító. Jött a március 15-i hétvége, jól feltankoltunk minden szükségesből, és átvészeltük a havat meg a bezártságot, nem volt könnyű. Utána újra mehetett oviba, és azt a hetet végig is járta, örültem nagyon. De hazajött pénteken, és már szombaton gyanús volt a szeme, egy nappal később Csongoré is, vasárnapra-hétfőre házilag diagnosztizáltam a kötőhártya-gyulladást. Orvoshoz csak kedden, azaz tegnap jutottunk, addig csak tiszta vízzel mosogattam a szemüket és homeopátiás szemcseppet adtam nekik, meg kikerestem a szájon át adható bogyók közül is a megfelelőt. Valamennyit már ez is segített, de tegnap kaptak "rendes" szemcseppet is. Regőnek először katasztrófa és halálfélelem volt a szemcseppentés, Péterrel meg is beszéltük, hogy na ezt többet nem csináljuk meg vele, készítettem nyers reszelt krumpliból pakolást, azt csak kívülről kellett volna a szemére tenni, de attól is irtózott. Kezdtem tanácstalan lenni, de végül mondtam, hogy valamelyiket muszáj, választhat - azóta ügyesen engedi a cseppentést. Már ma reggelre szebb a szemük, még váladékozik, de már nem ragad össze. Fertőznek, Regő a héten - sőt a húsvéti szünet miatt szerdáig - nem megy oviba, de addigra vége lesz a márciusnak, vele együtt a télnek is, és remélem, idén már nem is lesznek betegek.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Jobbulást kívánok Nekik!
A március, valahogy ilyen hónap...:(

Rhea ebben a hónapban alig volt oviban, jövő héten szünet, így egész hónapban ha 3-4 napot ment oviba..Robin már gyógyul az elkapott garatgyulladásból,mellé beszedett egy kötőhártya gyulladást, amit sikeresen továbbadott nekem...Ő már meggyógyult..Én még nem..

Macus írta...

Gyógyuljanak nagyon a fiúk! Hátha az idő is hamar megjavul...

Emese írta...

Édeseim, jobbulást nektek! Pati, neked is!

Ancsa írta...

Nálunk is volt ilyen, de azt mondta az orvos, nem kötőhártya gyulladás, hanem a köhögős-náthás vírusfertőzés következménye.

Adibaba írta...

Szegények, jobbulást!
Sajnos kering most egy ilyen vírus (vagyis több), én is egész márciusban beteg vagyok. Mandulagyulladás, fáj a fülem is nyeléskor és kötőhártya gyulladás. Na ezért is írom, mert mostanában mindenkinek kötőhártya gyulladása van..a csepptől hamar meg fognak gyógyulni, az a része legalábbis nekem és a 7 hetes kisbabámnak - aki sajnos elkapta tőlem - könnyen ment, én sajnos ebből a mandulabajból nem tudok kievickélni :-(

Timi írta...

Köszönöm! Most már egészen jól vannak :)