2011. július 11., hétfő

Nyaraluuunk!

Tegnap reggel óra itt vagyunk anyukáméknál, magunkat felülmúlva a hőség miatt ilyen korán sikerült érkeznünk. Én már reggel sem nagyon bírtam a meleget (talán mert fél hatkor keltem, meggyet és barackot szedtem, összepakoltam a nyaralásra, satöbbi...) úgyhogy segítettem medencét felfújni a kertben, aztán nagyjából idebenn pihegtem, amíg a gyerekeket is be nem lehetett csábítani. Vicces, mert Ancsáék is és mi is vettünk egy-egy medencét, hogy legyen itt is a gyerekeknek, úgyhogy most kész aquapark van, majd szedünk belépőt :D Én egy kalózhajós medencét vettem, egyszerűt akartam ugyan, de készlethiány volt, a választékból pedig ez volt a legolcsóbb. Vannak hozzá felfújható kardok, amiket a fiúk ki is használnak :D Szerencsére most Ágiék is jöttek, velük már nagyon rég találkoztunk.
A legforróbb órákban mindenki pihengetett, aztán négy óra körül indultunk Siófokra a strandra. Regő egy kicsit megint újdonságként kezelte a nagy vizet, de hamar megszokta és szinte ki se akart jönni, sőt felfedezte az iszapot is. Péter és én felváltva tudtunk egyet úszni, az nagyon jólesett! Ancsáék aztán a strandról indultak haza, Márkot hazavitték, Bencét és mamát pedig Ságvárra, aztán estétől én vagyok itt a három fiúval. Mi még fagyiztunk egyet a strand után, úgy indultunk haza. Mivel igazán este lett elviselhető idő, a fiúk még kicsit kitombolták és összekoszolták magukat a kertben, aztán előrehozott fürdés, vacsi, mese, alvás. Marci és Bence egy nagy, kihúzhatós felnőtt ágyon alszanak együtt, Regő ugyanabban a szobában rácsos ágyban, és egyelőre úgy tűnik, ez remekül működik!
Ma is korán keltünk, de szerencsére nem annyira, mint tegnap. Reggeli után megint birtokba vettük a kertet, én zöldbabot pucoltam, a gyerekek bicikliztek, motoroztak, kicsit homokoztak, pancsoláshoz még hűvös volt a víz. Igazából a déli órák kivételével ezt folytattuk egész nap, strandra ma nem mentünk, mert másodfokú viharjelzés volt érvényben, itt is fújt egy kis szél, pár fokot hűlt a levegő. Viszont ma megjött Mókitól postán a fényképezőgépem, és csináltam is jó pár fotót a "három fiamról":
Regő és a cica - ebből csak Regő az én fiam :) Nagyon szereti, tíz perceken át hordozgatja így :)

Marci és Bence kardoznak:


Regő is pancsol:


...aztán kicsit fázik:

végül pedig együtt vacsoráznak, majd fürdenek hárman:


5 megjegyzés:

Otthon Művek írta...

Aranyos gyerekek, további jó nyarat kívánok mindannyiótoknak!

Unknown írta...

Gondoltam, hogy nyaraltok ..hanyagolod a tanyát :) mifelénk nem jártok, Timi? Szívesen látnánk titeket!

Timi írta...

Köszi Moncsi! Már gondoltam Rátok, ha nem lesz ekkora kánikula, szívesen mennénk, még a jövő héten is itt leszünk!

Ancsa írta...

A medencét nem mi vettük, hanem a Mamáék az unokáknak :-))

Unknown írta...

Ok :) sajnos nálunk az udvarban nincs fa/árnyék, esetleg teraszon 3 után. de ha nincs ekkora kánikula, akkor az udvar is jó.
Jövő szerdán Petit kell kontrollra vinni, de egyébként itthon vagyunk.
de jó lenne .. várunk szeretettel titeket :)