2012. március 22., csütörtök

Az egyiknek oltás, a másiknak óvoda

A harmadiknak meg edzés, csak az nem o/ó betűs :)
Szóval tegnap délelőtt megvolt a tanácsadás Csongornak: 6540 gramm, 62 centi. Keveset hízott, csak 26 dekát egy hónap alatt, viszont két centit nőtt. Abszolút nem aggódom a súlya miatt, most egyenlíti ki az első hetek heti negyvendekás hízásait, és megnéztem, így is akkora, mint az átlagos négy hónapos.
Doktornőnk mindig talál valamit, most épp azt, hogy kicsit feszesek Csongor kar-, váll- és felső hátizmai. Próbálta vele az asszisztált mászatást, lábbal gyönyörűen csinálja is, de a karját nem használja, gyűri be maga alá, ahogy löki magát előre. Még azt próbálta, hogy ahogy Csongor feküdt egy textilpelenkán, a pelenkát emelte, húzta alatta, hogy gördüljön, és figyelte, mennyire aktívan vesz benne részt, ez jól ment neki. Masszírozgatni, tornáztatni kell a karját, az asszisztált mászatást kell vele csinálni itthon is. A doktornő szerint kifejezetten jót tenne neki a babaúszás, úgyhogy utána fogok nézni, bár egyelőre nem látom, hogy lehetne megszervezni. És csak olyat szeretnék, ahol nem ragaszkodnak a merüléshez akkor is, ha a gyerek utálja, illetve a búvárreflex fenntartásához.
A bőre már gyönyörű, ennek nagyon örülök :) Hogy tényleg a tejtől volt-e, vagy bőrszárazság, vagy sima hormonális anyatejes kiütés, az már mindegy is, elmúlt :) Azért egy ideig még nem iszom tejet, egész leszoktam róla, nem is hiányzik, pedig nagyon ragaszkodtam a délutáni tejeskávémhoz korábban.
Végül megkapta Csongor a három hónapos oltását is, nem örült neki. Nem is viselte jól szegénykém, lázas nem lett ugyan, de a délután is nagyon nyűgösen telt, és éjjel is rosszul aludt. Regő pedig megkapta a harmadik kullancsoltás-receptjét, és az igazolást arról, hogy beíratható az óvodába.

Délután mentünk is Regővel az oviba, ma volt az ismerkedős nap. Hát az én kisfiam igazi óvodásként viselkedett. Elsőként ment be a csoportba, keresztülvágott a termen és határozottan levett a polcról egy műanyag traktort. Később talált betonkeverőt, meg műanyag állatokat, volt két elefánt is, úgyhogy nagy volt az öröm! Épített vonatpályát, játszott egy nagy fa busszal - benézett a tehén a busz ablakán, vicces volt :D - szóval gyönyörűen elvolt, nem is kellett állandóan a közelében lennem. Még nem annyira egymással, inkább csak egymás mellett játszottak a gyerekek, néha kellett csak konfliktust elsimítani vagy tárgyalásokat lefolytatni. Ismerkedtem kicsit az óvó nénikkel - nem is nénik, szerintem mindketten fiatalabbak nálam, Gini és Szilvi, már ismertem őket Marci oviskorából. Később Regő is ismerkedett velük, mondták, milyen szépen beszél, ügyesen megköszöni a játékot. A nevét most nem akarta megmondani. Mi voltunk az utolsók, nem volt szívem elszakítani ettől a csodavilágtól, ahol ilyen rengeteg játék van. Segítettünk összepakolni, aztán már mondtam Regőnek, hogy menjünk haza, de még játszani akart, és nagyon nehezen vált meg két kis játékállattól. 
Ja és megkérdeztem, lehet elefánt a jele :) Jövő héten beíratás!

4 megjegyzés:

Bori, Bende, Zsombor, Zsu írta...

De jó, hogy így tetszett Regőnek :) és hurrá az elefánt jelnek :) az a kedvenc?

Csongornak puszi az oltás miatt! remélem valahogy sikerül összehozni az úszást :)

Gabka írta...

Én nagyon nem vagyok babaúszás-hívő, szerintem többet árt, mint használ, ha mindent megcsinálsz, amit ott elvárnak. Viszont óriási élmény szülőnek és gyereknek egyaránt a vizes közeg, kötöttségek nélkül, együtt.
Az enyémek mindkettő igazi vízicsibe, akkor sincs tragédia, ha összecsap a fejük fölött a víz, pl. csúszdáról leérkezéskor, vagy vízbe ugráskor. Mi csak egyszerűen mentünk velük welnesselni, ez jó volt nekik és nekünk is.
Talán nektek is csak valami jó kis uszodabérlet kellene. :-)

Timi írta...

Hát ez az, én is így vagyok vele... De ha csak én járnék Csongorral pancsolni, nem tudnám, mit kéne csinálni, ami jót tesz a karjainak. Valami erre irányuló vízi torna kéne, búvárreflex fenntartása nélkül.

Gabka írta...

Semmit. Csak engedd pancsolni. Adj rá karúszót, hogy merjen próbálkozni - először az enyémek is kapaszkodtak belém, aztán meg nem győztem utánuk menni, mert elúsztak.
Nem hinném, hogy egy ennyi idős kisbabával bármiféle feladatot lehetne végeztetni, ő egyszerűen csak mozogni fog a vízben, élvezi azt, na meg a jótékony hatásait is. :-)
De ha viszel pl. labdát vagy bármit, ami tetszik neki és úszik a vízen, úgyis nyúlni fog érte, menni fog utána, ha nem is most, de pár hónap múlva biztosan.