2012. március 12., hétfő

Marci itthon

Marci itthon, mert beteg, ami azt jelenti, hogy a reggeli betevő Kisvakond-nézés után leállítottam őket a filmnézésről, majd kezdődött a szenvedés. De anya mit csináljaaak? Hiába van tele a szobám játékkal, könyvvel, egyéb szórakoztató lehetőséggel, én csak szenvedni tudok... Nem, Marci nem pontosan így mondta, de valahogy mégis ez jött le testbeszéddel együtt. Regő persze csatlakozott, és felváltva hisztiztek azon, hogy nem engedem, hogy filmet nézzenek. Regőnek elkezdtem lehetőségeket felajánlani - amiket Marcinak már korábban megtettem, de ő csak duzzogott mindegyiken - és végül kikötöttünk a gyurmázásnál. Készült óriáskígyó, aztán autó, csigabiga, majd egy gyurmaemberke, akinek lett ágya, sőt párnája, pelusa és takarója is, meg asztala, kenyere és kiflije, Marci pedig elkezdett legóházat építeni. Ebben az idilli pillanatban készült ez a fotó:

Akkor még - körülbelül két órája, amikor ezt a posztot elkezdtem írni, azt hittem, egy ilyen szép kerek és idilli kis bejegyzés lesz, béke, játszadozó gyerekek, sálálá. Aztán a cím leírása után Marci közölte, hogy na jó, tovább nem építi a legóházat, mert sokáig tart... Én meg kiakadtam, hogy ennyi kitartás nincs benne? És most akkor megint jön a szenvedés, hogy jaaaj mit csináljak? Úgyhogy megmutattam, hogy kell szépen legóházat építeni. Persze volt hiszti azon, hogy nem téglalap alakút akar, hanem négyzetet, és minek bele ablak... közben Regő ki akart menni (a viharos szélbe) meg csokitortát akart, szegény Csongor meg aludt volna, de valakinek az üvöltésére folyton felébredt... szóval a gyerekeim szépen, békésen együtt játszanak. Éljen.

3 megjegyzés:

Unknown írta...

Hát igen, Timi, ez már csak így van: az ember azt hiszi, hogy ..., aztán mégsem úgy van/lesz :)
Épp arra gondoltam, amikor fb-on láttam a képet, hogy amikor minden gyerek otthon van, akkor anya nem tehet mást, mint hogy "hagyja a mosást másra"/ meg minden egyebet, és visszamegy ő is gyerekbe: gyurmázik, társasozik, rajzol, segít. lehet a főzés és a többi házimunka elmarad,de lehet, hogy az állandó nyafogásnak csak így lehet elejét venni ...
meddig marad Marci? ebben a 3 napban?

Kincső írta...

Kitartás, Timi :)

Orsi írta...

Tudom, miről beszélsz! ;) Na jó, mégsem, mert nekem csak kettő gyerekem van, de néha hármat is kitesznek nyafogásban. :S Bár ma este olyan szépen játszottak együtt, hogy nem volt szívünk fürdeni küldeni őket. :))