2012. március 16., péntek

Belevetettük magunkat

Tegnap fordult a kocka: a múlt hétvégén Regővel kerteztem, és Marci feküdt idebenn betegen, most Marcival voltam kinn, és Regő maradt benn, persze ő nem feküdt, meg szerencsére jobban is volt már annál, mint Marci a múlt héten.
Marcival elővettük az iskolából kapott magokat, kapát, gereblyét, és bevetettük a tavalyi krumpliágyást. Az volt a terv, hogy idén itt nem lesz semmi, de így, hogy Marcinak kell külön kis kert, mégis lett. Együtt megkapáltuk, ő húzta a sorokat, arasszal, lépéssel mértül a sortávolságokat.


Aztán belevetettük a magokat: egy-egy sor borsót, répát, retket, karalábét, vöröshagymát. Marci betemette, lenyomkodta gereblyével. Időközben elfogyott a kedve, úgyhogy volt közben hosszas lelkizés, gondolkodás is, de végül csak elvetettük mindet. Egyelőre úgy gondolja, hogy fogja szépen gondozni is...
A salátapalántáim még mindig nem kerültek ki, pedig ott voltak mellettünk, de mire végeztünk, késő is lett és hűvös is. Majd ma! 
Csongor a szokásos módon segítette a munkánkat:

És a bizonyíték, hogy most már aztán tényleg tavasz van:

2 megjegyzés:

CsaládiKuckó-Anita írta...

BlogDíj vár Rád :) kukk be a blogomba: http://negyesben.blogspot.com/2012/03/dijatado.html

Orsi írta...

Azta, de gyönyörűek a virágok! Nekem a hóvirág és a krókusz virágzik jelenleg, az ibolyának még csak a levele van meg, és bújik a sok tulipán, jácint, nárcisz, és még nem is tudom, micsoda. :)
Marcinak sok kitartást kívánok a kertészkedéshez! Neked pedig sok türelmet hozzá. :))