2012. március 14., szerda

Nincs jól

Kicsi Regő babám elkapta Marcitól, nagyjából 39 fokos átlag lázat tart két napja. Ha épp lejjebb megy neki, akkor szinte olyan, mint egészségesen, de aztán pelust kér, pihen, és ma például elaludt délelőtt a kanapén, mint a mellékelt ábra mutatja. Aludt, amíg csend volt, aztán felnyaláboltam és bevittem az ágyába, nem is nagyon riadt meg rá.
Étvágya nem nagyon van, kap, amit kér, ropikat, kekszet, müzlit, kenyeret, szerencsére sokat iszik. Amikor jól van, akkor játszik, építettünk legóból, játszik az állataival, szaladgál, mesét néz és vicceseket mond. Ma estére viszont nagyon szétcsúszott, nem kért vacsorát, sírt a kádban, de nem akart kijönni, fogta a fejét, de azt mondta, nem fáj, aztán mégis sírt, hogy fáj, de nem egy konkrét testrésze, hanem úgy minden... Felöltöztettem, apa karjában végigbömbölte, amíg Csongorral is elkészültem. Kicsit jobb hangulata lett, meséltem, lemászott az ölemből, hogy hoz új könyvet, de a padlóra lépve elsírta magát és bújt vissza az ölembe... nagyon sajnáltam. Tiltakozott az alvás ellen is, de hullafáradt volt, perceken belül el is aludt.
Annyira aranyos ilyenkor is, osztja a jóéjtpuszit, könnyek között is elmondja apának, hogy szia apa, jó éjszakát, szép álmokat...
Marci ma már volt iskolában, ma játékos nap volt, egy-két éve nem a megszokott ünneplős, szavalós, előadásos nemzeti ünneplés van, hanem csákókészítés, huszárkészítés, fejtörők, vetélkedők. Tegnap már nem volt lázas, és tegnapig volt igazolása, úgyhogy ma elment. Viszont köhög. Kap köptetőt, bekentem a mellkasát is, de most is hallom, hogy köhög. Ezt leszámítva napközben teljesen jól van.
Marika néni lázas, Péter sem volt teljesen jól, nyolckor lefeküdt. Én literszám iszom a mézes hársfa-bodza teát, és kitartok Csongorral együtt...

5 megjegyzés:

Gabka írta...

Jajj, ez a betegség! Mieőbbi jobbulást kívánok Regőnek, meg persze az egész betegeskedő családnak!
Itt a tavasz, most már tessék egészségesnek lenni!(mondom én, ahol szintén nincs még 100%-on senki, de maaaaajd..... a napocska kisüt és mindenki varázsütésre meggyógyul!)

Névtelen írta...

Most már biztos nem sokáig tart ez a ronda állapot, a 4 nap alatt mindenki meggyógyul, amihez az idő is jó partner lesz :)). Kitartást neked és Csongornak, jobbulást a többieknek: Vivi.

kikocs írta...

Szegény kicsi Regő! Remélem, hamar túl lesz rajta!

A mi iskolánkban minden évben bepakolják buszokba az egész iskolát, és elmennek egy 48-as színhelyre, és ott csinálnak vetélkedőt meg ilyeneket. Idén Pákozdra mennek.

Unknown írta...

gyors gyógyulást Regőnek, és mindenkinek! ááá, ez a csalóka idő ... nálunk is visszaesett Máté, és Samu is köhög elég jól ...

Orsi írta...

Gyógyuljanak meg a betegek!!