2013. április 5., péntek

A házikós kendő

Ezt a kendőt már akkor csodáltam, amikor Muzsi, a tervezője még a prototípust mutatta a facebookon. Nagyon megtetszett, hogy jól látható, egyértelmű, figurális mintája van, mégpedig egy házsor, rögtön meg is kapta a "pincesoros kendő" meg a "Villánykövesd" fantázianeveket. A tényleges neve Winter s coming lett, de ezt a minta megjelenése előtt megjelentette más, így végül Winter in the village lett a végleges verzió. Azért téli, mert alul és fölül a csipke azt ábrázolja, hogy a házikók havon állnak, illetve hó hull rájuk.
A kötés kezdetekor dacoltam a téllel, úgyhogy nálam csakazértis Tavaszi házikók tesztje néven futott a kendő - ja, mert ez is tesztkötés volt - és direkt színátmenetes, tavaszias fonalat választottam hozzá, Rét fantázianevűt. Zoknifonal vastagságú fonalra volt szükség, ilyenből egyszínűm nem volt itthon. Kicsit féltem, hogy a színátmenetes fonalból nem fog érvényesülni a csipkeminta, és ha újra megkötném, tényleg egyszínűből tenném, de vidám lett így is, nekem tetszik.
Gyorsan elkészült, az elején kicsit bontanom kellett, de az újrakezdéstől mindössze kilenc nap volt, haladós minta. És mire készen lett, újra megjött a tél is, úgyhogy helytálló a neve, és fotózhattam havon. Így, fehér háttérrel jól látszanak a házikók és a fák:


Alig tettem le a hóra, egy pillanat alatt így feltekerte a szél:

Azért fotóztam bent is, meg részleteket is:




Fonal: Mondial Ciao a fonalam.hu-tól, Rét színben, majdnem egy gombolyag: 88 g, azaz 370 méter
Tű: 4.5-ös körkötőtű
Minta: Winter in the Village teszt by Muzsi

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szép lett nagyon:) És vidám, tavaszias. :)

Egészen Panka írta...

Jól sikerült! Hangulatosak a színei is.

Gabka írta...

Csodás!

Erika írta...

A havon készült képek tetszenek a legjobban!
Láttam a kendőt kötés közben, a házikókat nehezen találtam meg, de blokkolva már elfogadnám!

Névtelen írta...

Nagyon tetszenek a csipke kendőid. Szép lett ez is. :):):)