2012. március 5., hétfő

Első hétvége házon kívül (majdnem képregény)

Csongornak sok "elsőt" hozott az elmúlt hétvége: első nagyobb autózás, első nem itthon alvás, első hétvége a nagyobb, zajosabb családunkkal. Jól sikerült :)
Szombat reggel indultunk, nagyon büszke voltam magamra, tíz órára már meg is érkeztünk, összepakolással, reggelizéssel, mindennel együtt. Utánunk nem sokkal érkeztek a nővéremék is. Regő már kereste őket az eltelt rövid időben is. Rá is olyan büszke voltam: körülbelül három hónapja nem járt Ságváron, mégis mindenre emlékezett, tudta, mi merre van, mit hol talál, rutinosan pakolta elő ugyanazokat a játékokat, amiket még novemberben látott utoljára. Aztán rögtön a kecskéket akarta megnézni, úgyhogy innentől délig kint töltöttük az időt.  
Szia Mátyás!

Nagy disznó, ne menj el! :)
Aztán homokoztak is:

majd Papa visszahívta őket lovagolni. Mindhárom lovas fiúról készült egy-egy kép és videó is, utóbbiból a Marcit ábrázoló lett a legelfogadhatóbb:




Márknak nem volt kedve lovagolni, ő addig inkább baromfit kergetett:

Regő nagyon aranyosan terelte az állatokat, nem félt semmitől, mindegy volt neki, hogy kakas, bakkecske vagy csüngőhasú disznó. Etette őket, Mátyás csikót vezetni is akarta, kivette a fészekből a tojást, nyulat etetett, megnézte a galambokat is. Azért délben bemenni is volt kedve, és biztosan éhes volt már, mert evett húst a levesből és nokedlit a másodikból.
Itt is folytatódott a születésnapi ünnepségsorozat, Mama gyönyörű, furulyás, hangjegyes diótortát készített Marcinak:

Bence rajzolt neki egy vonatot:

És kapott még Hot Wheels pályát meg szuper ujjlenyomatkészítő detektívjátékot is. Aztán délután folytatódott a buli, a kisebbek aludtak, a felnőttek is pihengettek, Csongor ekkor már nem nagyon - hol elszundított a karomban, de mindig felriadt valamire, hol bealudt egy kis szopiba, hol ringattam, hol sírdogált kicsit. Amikor mindenki felébredt, kimentünk, ki biciklizett, ki motorozott, Csongor babakocsizott, ott is bóbiskolt kicsit.
Este Mama fürdette:

A délutáni nem igazán sikeres alvás-próbálkozások után este fél nyolckor mélyen elaludt, és úgy aludt, mint itthon a kiságyban, kétszer ébredt. És még a nagyobbak se kukorékoltak olyan rettenetesen korán :) Na jó, azért későn kelőnek nem lehetne nevezni őket.
Délelőtt Marci elment Ancsáékkal Siófokra a hajóállomást, mólót megnézni, hattyúkat etetni. Elvileg kellett volna a szél és az olvadás által partra tolt jégtáblákat látniuk - azt nem találtak, de így is jó séta volt. 

Délben pedig ezúttal Mamát köszöntöttük - vasárnap Anyukám születésnapja volt. Csongortól egy igazi nagy, teliszájas mosolyt kapott:

Bence neki is rajzolt:

Márk adta oda a virágot, Regő puszit adott és boldog szülinapot kívánt, aranyosak voltak :) (Itt jegyzem meg, hogy eközben Regő épp zöldséges (!) húspástétomot ebédelt, amit a mamája készített neki, és így jutott bele valamennyi zöldség is!
Mamának is volt tortája, ezt Ancsa sütötte, úgyhogy finomságból bőven kijutott a hétvégén :) Mi is volt még? Megint alvás, játék, móka, kacagás, állatkergetés - Regő kiengedte a tyúkokat a hátsó kertbe, a kismalacok futottak utánuk, és még egy kecske is átment, jó kis torna volt visszaterelni őket :) aztán végül megjött értünk Péter, és indultunk haza. Jó kis hétvége volt, jó volt találkozni a családdal, csak azt sajnáltam, hogy Ágiék nem tudtak most jönni.
Én nagyon rákészültem, hogy a végére égnek fog állni a hajam, hiszen amit csak a két nagyobbik gyerekem tud itthon egy sima hétköznapon művelni sikításban és civódásban meg hisztiben, azt gondoltam, legalábbis megkétszerezik összesen öten unokatesók. Lehet, hogy amiatt volt, hogy inkább jobban lefoglalták egymást, lehet, hogy azért, mert kitört a jó idő, és többet voltunk kinn, de említésre méltó hiszti nem is volt. Lehet, hogy máskor is így rá kéne készülnöm :)

5 megjegyzés:

Gabka írta...

De jó is az ilyen kiruccanás! :-) A gyerekeknek meg ott az állatok között igazi paradicsom!

Unknown írta...

Szuper lehetett ennyi állat között, és klassz, hogy ilyen jó idő volt hozzá. Mi is elsétáltunk hétvégén csacsikat nézni :)
Gyerekek ügyesek, gondolom a mamának a legnagyobb ajándék mégiscsak az volt, hogy együtt láthatta az unokákat :)

Detti írta...

Húú, de jó, hogy anyukádéknál ennyi állat van! :) Rudi odáig lenne. :)

2010 őszén Ságváron pihentünk 3 napot és onnan jártuk be a Balatont. Szép élmény volt. Azóta szívünkbe zártuk Ságvárt. :)

Ági írta...

Ágiék is sajnálják, hogy nem tudtak menni. :( De legközelebb találkozunk. :) Ha más nem, ti jöttök. :)
De azért Marcinak a postán érkező meglepi is tetszett, remélem! :)

Orsi írta...

Először is, Isten éltesse az ünnepelteket! Mindkét torta nagyon jól néz ki, elfogadnék egy-egy szeletet most. :D
A nagyszülőknél szerintem minden gyerek kicsit (nagyon) másképp viselkedik, mint otthon, legalábbis a mieink igen. OK, hogy sokkal több gyerek volt most hétvégén együtt, de azért másabb tennivalók, játékok voltak, nem is volt idő hisztizni. :)) Menjetek gyakrabban! :D