2012. április 28., szombat

Egy mérve, kettő oltva

Még csütörtökön voltunk tanácsadáson, ahol Csongort megmérték, kapott oltásokat, Regő is egyet, és mindkét gyereket meg is vizsgálták. A náthájuk nem komoly, torkuk, tüdejük rendben, csak taknyosak, amivel azt tegyem, amit eddig: orrszívás, orrspray, csepp, homeopátia, friss levegő. Így megkaphatták az aktuális oltásokat is, Csongor a négyhónaposakat, Regő a kullancsoltás harmadik részletét - ez letudva egy időre. Elég jól viselték mindketten, Csongor csak a másodiknál zendített rá, Regő meg elkezdett nyafogni, hogy "anya, fáj a lábam", de mire végigmondta, már vége is volt :)
Csongor 7110 gramm - megnyugvás, itthoni személymérleges méregetés abbahagyása: ez 550 gramm gyarapodás a múltkori 260 után. Na nem mintha olyan nagyon aggódtam volna emiatt, hiszen látom, hogy egészséges, jól evő, jól fejlődő kisbabáról van szó, inkább csak azon izgultam, nehogy a doktornő kezdjen aggódni és mindenféle, nekem nem tetsző tippeket adni.
Hosszt nem mértünk, mert bonyolult az élet - valójában szerdán lett volna tanácsadás, de akkor egész napos áramszünet lett, így a védőnő csütörtökre hívta oda a babákat a doktornőhöz, de ő maga most nem volt ott, mert csütörtökön kismamákat látogat. A mérleg és a hosszmérő viszont nála szokott lenni, úgy kértem meg az asszisztenst, hogy hozza át a mérleget, a hosszmérőt magától nem hozta, én meg nem küldtem vissza. Majd beugrom valamelyik nap leméretni Csongort, mert azért kíváncsi vagyok :).
Doktornőnk ugyebár olyan, hogy szeret mindig találni valamit - most Csongor csípőjében, mozgásában, izmaiban nem talált kivetnivalót, viszont azt mondta, hogy kicsit kancsal, épp csak annyira, hogy ha nem mondja, észre se veszem, így is alig. Ha átlósan fölötte mozgatott tárgyat követ a szemével, akkor a bal szeme pár milliméter eltéréssel mozdul a jobbhoz képest, majd kinövi.
Fogzik is tényleg, megkérdeztem a doktornőt, hogy amit látunk, abból mikor lesz fog, szerinte másfél hónap múlva. Remélem, nem másfél hónap szenvedés...
Van még egy dolog, amit eddig nem említettem, mert féltem tőle: néhány hete vércseppet fedeztem fel Csongor bodyjának belsején. Először azt hittem, megkarmolta magát valahogy, de amikor ismétlődött a jelenség, kerestem, hogy ez honnan...? Kiderült, hogy ha megnyomom a bal mellbimbóját, véres váladék jön belőle... Nagyon ijesztő volt látni. Nem mindennapos, és éppen csak egy csepp, de akkor is. Rákérdeztem, a doktornő szerint biztosan hormonhatás, az anyatej hormontartalma, de ő se látott még ilyet, utána kell néznie. Na szép kis különlegességekkel lep meg ez a mi kisfiunk... Remélem, tényleg csak ennyi és elmúlik hamar.

1 megjegyzés:

Orsi írta...

Ettől az utolsó bekezdéstől megijedtem egy kicsit. Remélem, elmúlik magától, és nem lesz semmi baj! Csongor egyébként nagyon ügyes, szépen gyarapodik. A kullancsoltás harmadik része nekünk is most lesz aktuális, és remélem, a lányok is olyan ügyesen fogják viselni, mint Regő!