2012. április 18., szerda

Fürdés

Ritkán fürdöm, mondjuk havonta egyszer. (Na jó, azért zuhanyozni szoktam.) Régebben nagy fürdős, kádban olvasós, relaxálós voltam, de mióta (karácsonykor volt egy éve) kész lett a saját fürdőszobánk, szuper zuhannyal, aminek nem csak kézbefoghatós zuhanyrózsája van, hanem egy másik is, amiből felülről folyik a víz, és nem fázom alatta, azóta inkább zuhanyozom. Meg az időt is sajnálom a hosszas fürdőszobai pepecselésre.
Viszont tegnap épp elhatároztam, hogy gyümölccsel, csokival, könyvvel stb. beveszem magam a kádba. Biztos ismeritek, van az a neten keringő csöpögős szöveg, hogy apa kikapcsolja a tévét, elmegy aludni. Anya azt mondja, ő is megy, aztán még kisuvickolja a fél házat és mindenről és mindenkiről gondoskodik másnapra. (Persze, van benne valami, de a keringő változat kicsit túlzó és ön(anya)fényező szerintem.) Ez jutott eszembe, mert kb így nézett ki a fürdésem:
1. Kádból a következő dolgok kiselejtezése:
 - 1 db rózsaszín műanyag vödör (takarítókészlet eleme, vödör-partvis-felmosó-lapát, még Marcinak vettem, amikor albérletbe költöztünk és igen, rózsaszín, mert a kereskedelem sztereotip gondolkodása szerint takarítójátékot csak lányoknak lehet venni, és lány = rózsaszín)
 - 1 db piros BMW
 - 1 db sötétkék metál terepjáró (most akkor kopasz aranyláncos vagy sokzsebesruhás felfedezős lesz a fiam...?)
 - 1 db sárga műanyag teherautó 1 db magentaszínű beépített medvével a vezetőülésben (valami mcdonaldsajándék)
 - 1 db nagy műanyag dinoszaurusz. Belül valami hülye szivacsos anyagból lehet, mert ha néha nem fürdik, akkor is képes napokig folyni a víz belőle.
 - 2 db locsolókanna, az egyik gyerekkorunkra jellemző elefánt alakú, zöld, a fején lehet beletölteni a vizet és az ormányával locsol. A másik kisebb, klasszikusabb formájú és kék.
 - 2 db palack: az egyik ikeás szórófejes flakon, a szórófejét már elvesztette, a másik egy sima literes tejespalack.
És akkor még nem ejtettem szót a radiátoron száradó többi, fürdőjátéknak kinevezett apróvacakról (egymásbaillesztős hordós játék, műanyag kocka, kislabda) és a homokozójátékokról, amiket kb. egy hete kimenekítettem.

2. Víz megeresztése, finom fürdőhabbal.
3. Hoppá, a délutáni mosást nem teregettem ki. Na gyorsan...!
4. Kutya kieresztése, vacsora neki.
5. Pont megsült a hús a holnapi ebédhez, szuper. Sütő elzár, hús kivesz.
6. Bejárati ajtó bezárása, kinti lámpák felkapcsolása. (közben folyik a víz)
7. Fürdőköpeny, törölköző, ilyesmik összekészítése.
8. Beleereszkedem a finom habok közé. Kicsit még várok, hogy ha ki kéne ugranom, mégse a legnagyobb kényelemből kelljen, aztán hátradőlök és kezembe veszem a könyvemet.
9. Apró, nyafogó hangok a gyerekszobából. Törölköző, fürdőköpeny... szoptatok.
10. Kis szuszogómat visszateszem aludni, és kicsit várok, amíg biztos leszek benne. Aztán vissza: habok, könyv... és megfürdöm. Finom!

4 megjegyzés:

Bori, Bende, Zsombor, Zsu írta...

:D:D

Gabka írta...

Mit is mondhatnék, ez ismerős! :-)))

cucka írta...

ó, hát ezt akár én is írhattam volna :)))) újabban, mire rászánom magam egy fürdésre, öööö, órák telnek el és már a kedvem is elmegy tőle.

Orsi írta...

Hát igen, a családanyák sorsa :))