2012. április 9., hétfő

Kenguruzsebes pulcsi, második felvonás

Így kell gazdaságos szülinapi ajándékot adni: köss egy pulcsit karácsonyra, ami túl kicsi lesz. Kösd meg még egyszer, és add ugyanazt szülinapra :)
Na jó, a dolog nem volt ilyen egyszerű. Amikor az eredeti darab kicsi lett, azt gondoltam, sebaj, maradt még jó sok ebből a fonalból (Fűegér nevű a vateráról, Ágitól, barnás-kékes-szürkés színátmenetes félgyapjú, dupla szálát használtam) úgyhogy a méreten aluli pulcsi majd az enyém lesz, a maradék fonalból meg kötök egy nagyobbat Péternek. Azért az gyanús volt, hogy egy teljes, pláne nagyobb pulóver nem jön ki a maradékból. Eleje, háta és egy majdnem teljes ujja volt meg, amikor elfogyott a fonal, így elbontottam a karácsonyi pulóvert. Ebből fejeztem be az utolsó pillanatra, és megint maradt egy jó nagy gombóc, szerintem egy felnőtt mellényre való. A pulcsi pedig ezúttal jó lett!
A Fonalfalóban 524 gramm játszik: az a fonal, ami nem bontásból származik. A kicsi pulcsit alkotó fonal ugyanis játszott tavaly. Ezzel jó nagyot léptem előre, hiszen eddig szinte csak ezen dolgoztam idén.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nagyon jó lett a pulóver! Fazonja, színe is tetszik.

Macus írta...

Szuper ez a pulcsi! érdemes volt megküzdeni vele. :)

Évi írta...

Gratulálok!:)

Timici írta...

szuper lett!
nagyon jó a színe és a fazonja is:)))
kedvelem a kenguruzsebet;)