2013. február 5., kedd

Helyzet

Javulásról számolhatok be, még nem tökéletes a helyzet, de határozottan jobb. Köszönöm mindenkinek a jókívánságokat, drukkolást!
Vasárnap ebéd után hagytam abba, ugye? Aznap estére megint 40.2 volt Csongor, ezzel abszolút rekordot döntve. Tegnap viszont már egész nap csak 37.6, este 38.6, ma megint egész nap 37.6, este 38. Szinte már láztalan. Nem érzi jól magát, általában nincs jókedve, nyűgös, ölbebaba, bár korántsem annyira, mint a hétvégén. Fájhat a torka meg a köhögés is, sokszor sírdogál. De nagy öröm, amikor járkál, tologatja a kis kocsiját, örömmel játszik a kádban vagy kicsit elvan önállóan. Ma már egész sokat tudtam vasalni is mellette, már meg lehetett nyugtatni karban, és aztán újra letenni. Ez hétvégén elképzelhetetlen volt, fáj is a babacipelő izmom :)
Közben tegnap hasmenése kezdődött az antibiotikumtól, kap probiotikumot, de úgy is. Ma meg kiütéses lett, úgyhogy az én laikus diagnózisom: kezdetben volt a gégegyulladás még január elején, az húzódott le és lett belőle hörghurut. Aztán a fiúk hazahozták a háromnapos láz vírusát, ami pontosan ezekkel a tünetekkel jár: torokfájás, magas láz, aztán kiütések. Ez okozhatta a belobbant garatot, és szegény Csongort, aki még nem gyógyult meg a hörghurutból, teljesen kiütötte. Az első láza péntek este tizenegykor jelentkezett, a kiütések pedig ma délután, szinte órára pontosan négy nap elteltével, amikor a láz már alábbhagyott. Aztán persze lehet, hogy a kiütések is az antibiotikum mellékhatásaként jöttek elő, ezt majd holnap a doktornőtől megtudjuk. Morcos lennék, ha kiderülne, hogy vírus volt és feleslegesen kapott antibiotikumot Csongor - de végülis élete elsője, remélem, sokáig nem kap megint, és attól vagy nem attól, de jobban lett, a több hetes hörghurutjára lehet, hogy ráfért már tényleg, és a tüdőgyulladást sem tudták kizárni. Na, mégsem leszek morcos.
Ilyen is volt azért szombat este

Meg ilyen is vasárnap délután...

Ja, és közben egyértelműen tízfogú lett, a következő két rágófognak még csak a duzzanat adja hírét a felső ínyében... Remélem, azokat már negyvenfokos láz nélkül is kinöveszti :)

Marci és Regő jól érezték magukat Ságváron, Marci sokat sakkozott, jók voltak, aranyosak úgy nagyjából, a mama szerint. Örök hálám nekik, amiért vállalták őket a hirtelen szombat reggeli telefonomra. Viszont Regőke nehezen emésztette meg, hogy hétvégén nem volt itthon, és aztán hétfőn ovi... itthon is tartottam volna szívesen, de most úgy éreztem, talán ott biztosabb neki, talán most ott kevesebb az esélye, hogy elkap valamit, mint itthon Csongorral. Nem volt semmi gond egyébként, csak nehezen vált el tőlem reggel. Még ma is egy kicsit, de ma jó volt: tornával kezdődött a nap, átmentünk a tornateremhez, és megkért, hogy várjam meg. Mondtam, hogy egy kicsit várok, és örültem, hogy legalább látok valamit a tornájából. Olyat játszottak, hogy leterítettek egy hosszú kötelet kör alakban a földre, az volt a tó, ők meg a békák, mondókára ugráltak és ha jött a gólya, beugrottak a körbe. Aztán szaladtak körülötte, és hirtelen csak egy testrészüket bele kellett mártani a tóba: csak a jobb kezed,  vagy csak a feneked - de közben kezed-lábad nem :) Aztán kígyó lett a kötélből, és végig kellett lépkedni rajta. Örömmel, ügyesen ugrabugrált Regő is, szépen csinált mindent, és ő volt a legkisebb :) Örültem, hogy láttam, milyen ez, aztán elköszöntem tőle.

Marcinak is fáj a torka, eszi a torokfájás elleni cukorkákat, a homeopátiát meg a vitaminokat tömöm mindenkibe, nekünk felnőtteknek is jár. Nekem a futás is segít, azt olvastam, hogy ha a megfázás szélén imbolyogsz, fuss rá egyet, kihúz belőle, eddig bevált. Meg az anyák úgyse betegek :) 
Holnap orvos, jövök, beszámolok!

3 megjegyzés:

Gabka írta...

Örülök, hogy kezdtek jobban lenni, remélem, mielőbb teljesen felgyógyultok, addig is kitartást neked is, meg a kis betegednek is! Puszi! :-)

Márti írta...

Nagyon örülök, hogy jobban van már Csongor!
Én itthon tartom az ovisokat, erősítünk :-D hátha.

Era írta...

Nálunk most az a legújabb "mániája" a dokinak, hog orrváladék tenyésztést küld mintára...ami abban az esetben jó dolog, ha a mintában nincs semmi, ha viszont van, akkor meg elpazaroltunk a mi esetünkben most három napot...Olyan ördögi kör ez...úgy szeretem, hogy nem ad mindenre antibiotikumot, közben meg úgy utálom, hogy ennyire ragaszkodik az "elveihez"...:(