2012. április 11., szerda

Gyerekekről

Úgy tűnik nekem, régen meséltem már a kicsikről. Marci ügyességei elvették a teret :) a rosszaságairól meg nem írtam mostanában, de írtam eleget korábban, most inkább örüljünk neki meg legyünk büszkék rá :)
Regőt viszont általában meg kell zabálni. Van, amit nem is lehet megfogalmazni, pillantások, kacagások, viselkedésbeli dolgok, de vannak édes, vicces, megható történetek, gyerekszájak is.
 Tegnapelőtt például öltöztetem, áll a pelenkázón, és teljesen spontán azt mondja: szeretlek anya, olyan nagyon szeretlek! És bújik a nyakamba, ölel. Elfutotta a könny a szememet. Ugyanaznap Péternek is: szeretlek apa, menjünk hintázni!
Hogy mennyire vigyáz Csongorra és milyen gondoskodó vele kapcsolatban, az naponta kiderül, amikor épp nem tudok rögtön rohanni hozzá, ha sír. Regő bármit abbahagy, játékból, meséből is felkel és szalad: "majd én meghintázom!" vagy "jövök Csongor! hol van a cumid?". Visz neki textilpelust, játékot, boldog, ha Csongor megfog valamit, nem is tudom, honnan tudja, hogy ennek a kicsi embernek most ez a nagy attrakció, de ugrál, tapsol és kiabál: nézd, megfogta! Persze ha leteszem Csongort, rámászik vagy épp megrángatja a kezét, szóval van kiképzés is, de hát meg kell tanulni, milyen is harmadik gyereknek lenni.


Ezt a fogás dolgot egyébként már elég jól tökélyre fejlesztette Csongor, most már szerintem csak akkor nem fog meg valamit, ha nem akarja. Lassan, koncentrálva nyúl, szinte látszik, ahogy forognak a fogaskerekek a kis fejében: most ezt a kart erre mozdítom, az ujjakat ide teszem ééés megvan! 

Én meg épp a hízásának drukkolok. Alapvetően nem aggódom a múlt havi 26 deka miatt, csak azt nem akarom, hogy a gyerekorvosunk kezdjen aggódni és például tápszert javasolni vagy ilyesmi - Marcinál még más orvosunk volt, Regő meg úgy hízott, mint akit fújnak, úgyhogy e téren nincs tapasztalatom. Ha eszembe jut, ráállok este Csongorral a mérlegre, 6.7 és 7 kiló között mindent mutat, úgyhogy majd meglátjuk. Most nézem, hogy április 20. péntek, úgyhogy csak utána szerdán, 25-én megyünk mérésre, tehát nyert plusz öt napot, amit hízásra fordíthat :)
Regő amúgy nem sokat változott, ugyanúgy az állatokat imádja, állatos könyveket, figurákat, mostanában a plüssöket is. Autózni, építeni, vonatozni szeret, imádja Marcit, apát, nagyon várja őket haza mindig. Mai mondása - kicsit náthásak lettek reggelre:
 - Nem vagyok taknyos, csak becsuktam az orrom!
És ilyen duplo autót épített a két duplo bácsinak:

5 megjegyzés:

Babi néni írta...

Annyira helyesek! :o) Mindig így gondoltam, hogy ez a tökéletes: Nagyfiú, kisfiú és középen egy lány, így mindenki különleges. :o)

Timi írta...

Köszi :)

Bár ezek mind fiúk, de azért egytől egyig különlegesek :)

Emese írta...

NAgyon szép az a kép, ahol Regő Csongor fölé hajol és úgy fogja! Nagyon aranyos a gondoskodása! Nálunk Marci ennyire nem foglalkozik Bucival, inkább Dani ilyen, de ő mondja is: "Én vagyok a gondoskodója:)"

Eszter írta...

majd írj, mit szólt a doki a kilókhoz, én is érintett vagyok a dologban. Adsz még anyatejet másnak?

Timi írta...

Megírom mindenképp!

Már "nem kell" - egyszer gyógyszerrel elég lett a tej, akkor mondták, hogy ne fejjek többet... de a kislány azóta megint vegyes táplálású.