2013. január 22., kedd

Mérés meg bőrgyógyítás

Tegnap megmérettem Csongort: 9600 gramm (kis jóindulattal) és 79 centi. Vékony és magas, ebben a korban ő a legkisebb súlyú, de legmagasabb gyerekem. És hízott is 27 dekát, így 13 hónaposan már jó az. Szép, arányos, ennivaló, édes kisbaba, semmi gond vele.

Délben Marcival bőrgyógyászatra mentünk, Csongort is vittük, Marika néni nincs jól, igyekszem nem rábízni most a gyerekeket, ha nem muszáj. Marcinak mindenféle bőrnyavalyái vannak, a gyerekorvos már látta, és ő javasolta, hogy kérjünk időpontot bőrgyógyászatra. Körülbelül két hónapra kaptam, de nem lepett meg, anyajegyszűrésre is annyival előbb kell kérni, és szerencsére ez nem egy akut dolog.
Kiderült - nem lepett meg, mert a doktornőnk is ezt mondta - hogy a hónalja környékén, egyik karja belső oldalán és alatta a törzsén uszodai szemölcs van, erre kaptunk egy ecsetelőt. Az egyik ujja hegyén van egy más típusú szemölcs, arra egy gyógyszertárban kevert krémet kaptunk. Megnézték az anyajegyeit is, van neki két nagy és szabálytalan, jövő évtől kell járnia velünk szűrésre. Nagyon jó fej volt az orvos, megdicsérték, ügyes volt, még matricát is kapott,  pedig ez nem gyerekrendelő. Marci is megnyugodott, erősen izgult előtte, hogy valamelyiket le kell majd venni. Szerencsére nem kell, kezelgetjük, reméljük, szépen elmúlnak.

1 megjegyzés:

CsaládiKuckó-Anita írta...

Aztahétmeganyolcát! Az én Középsőm 20 hónaposan 81 cm :) tényleg jó magas Csongor! :)
Szemölcsök meg tűnjenek el!