2013. február 27., szerda

Vanilla Orchid

A legújabb kendőm :) Már hétvégén készen volt, és imádom.

Kötős blogokat nézegetve nagyon sokáig nem tudtam, mi az a KAL rövidítés, ami itt is, ott is felbukkant. Végül erre is a facebookon derült fény: knit along, azaz közös kötés. Egy ilyenben vettem részt Ági ravelry-oldalán, együtt kötöttük ugyanezt a kendőt, ki valamivel előbb, ki később kezdte, mindenki töltött fel fotókat, lehetett hasonlítgatni, ötletelni és kérdezni, nagyon inspiráló volt. Ennek is köszönhetően 12 nap alatt készen lett (meg annak, hogy a hosszú damilos tűmre szükségem lett a következő projekthez, úgyhogy ezt gyorsan be kellett fejezni :) )
A mintában szereplő kendő kellemes, visszafogott zöld és vaníliaszínű, innen a neve is. Hát az enyém kicsit sem visszafogott, de így a fehér és szürke tél végén már nagyon vágytam élénk színekre. Így választottam ezt a két fonalat, hivatalos nevükön ciklámen és bíbor, bár a bíbor a valóságban inkább padlizsán. Ha minden igaz, át is nevezték padlizsánra az én ötletem alapján :)
A kendő kép és minta alapján nagyon bonyolultnak tűnt, jó kis kihívásnak. Több rövidebb mintaegységből áll, plusz a szegély,  mondták, hogy nem olyan bonyolult, mint amilyennek kinéz. Hát, az első résznél még nem hittem, de aztán leegyszerűsödött a helyzet, és könnyen készíthető, jól követhető mintákból hamar összeállt ez a szép, csipkés, virágos, leveles minta. Meglepett, hogy mekkorát nőtt, blokkolás előtt még sűrű, vastag kendő volt, alig volt kivehető a minta. De aztán...! És vittem ki a hóra fotózni :)





Vanilla Orchid by Kutas-Keresztes Ági
Fonal: Lana Gatto Ottocapi a Gombolydától, ciklámen és most már padlizsán színekben
147 gramm, azaz majdnem három gombóc a két színből együtt.

6 megjegyzés:

Bori, Bende, Zsombor, Zsu írta...

Gyönyörűűűűűű!

fenci írta...

Hát ez nagyon szép lett - a szine is telitalálat, az biztos nem visszafogott - tetszik!

Névtelen írta...

Gyönyörű lett!:)

Névtelen írta...

Nagyon tetszik! Csak álmodni merek ilyenről. Ügyes vagy nagyon.:):):)

Emese írta...

Gyönyörű! Nagyon belejöttél a kendő kötésbe! :)

Gabka írta...

Meseszép! És pont az én színeim! :-)