2012. december 14., péntek

Közeledik...

... a karácsony, és pár nappal ezelőtt úgy éreztem, soha nem leszek készen semmivel, és elborítanak a teendők. Aztán összekaptam magam, írtam listákat, és most kb. úgy állok, hogy:
 - ajándékok és csomagolópapírok beszerezve
 - mézeskalács és háromféle aprósüti kész, bejgli a hétvégén készül
 - karácsonyi ebédekhez, vacsorákhoz a hozzávalók beszerezve, azon kívül, amit frissen kell
 - ragyog a fürdőszoba és a külön wc, naponta megtisztul egy-két ablak
 - fogy a vasalnivaló, csak persze közben szaporodik a mosott ruha
 - és persze ez így felsorolva nem is hangzik valami soknak.

Regő tegnap óta itthon van, fáj a torka, de abszolút nem látszik rajta, kiválóan van, pörög ezerrel. Ma kérte, hogy vághasson ollóval, úgy örültem neki, megmutattam, és pár perc múlva a kissámlin ülve csipkézte ki a papírok szélét. Marci soha nem kért ilyesmit, remélem, Regő szeretni fog rajzolni, festeni, vágni, könnyebb lenne az élete az iskolában is.
Én meg gyertyafényben és karácsonyi zene mellett sütök és takarítok, igyekszem mindent beosztani és a karácsony előtti napokban már nem ezen pörögni. Remélem, sikerül :) Az már biztos, hogy ennünk lesz mit.
És az idei advent kedvenc fotója:

2 megjegyzés:

Macus írta...

Timi!
Szerinted én hogy állok? Reggel általában 6-kor eljövök melózni,4-5 felé hazaérek (a jövő héten az 5 napból 4 olyan lesz, amikor csak 8 felé érek haza), akkor még másnapra van készülés meg dolgozat. És még ajándékok készítése is folyik este.
Ja: Viki ma lázas lett az oviban, de mivel Bálint úgyis otthon volt a héten , ő elment érte. Ha minden igaz, vírus, talán hétfőn mehet is oviba. Mi meg hétvégén haza kellene ugorjunk még Makóra.

De nem vagyok ideges.

Gabka írta...

Hozzád képest én nagyon el vagyok maradva. Még nincsenek meg az ajándékok - a kézzel készülők sem! - sütni csak holnap kezdünk a gyerekekkel és bár egyszer már kész voltam az ablakpucolással is, ez mára nem is látszik.... Tudod, mi az érdekes? Hogy nem is pánikolok egyáltalán, pedig még az ovis dolgok is viszik az időmet rendesen... De most hétvégén összekapom magam én is és sokat fogok haladni! :-)