2012. december 4., kedd

Színes harisnyákról álmodom

Ideje volt már egy városba menős bevásárlásnak, kongott a hűtő, meg ugye jön a Mikulás és hasonlók. Két dolog volt, amit a kötelezőkön felül nézni akartam magamnak, a saját örömömre és luxusomra: az egyik egy olcsó habfürdő, mert jelenleg Csongorét használom, mert az egyik jól megérdemelt luxusom a gyors zuhany helyett a kényelmes forró fürdő néhány naponta, de nem akartam magamnak habfürdőre költeni, pedig az úgy az igazi. Gondoltam, na majd most!
A másik a színes vastag harisnyanadrág, ami több okból gyökeret vert a fejemben (ez egy érdekes képzavar). Szóval így tíz kiló fogyás és lassan négyhavi futkorászás után én is észrevettem, amit már mondtak páran, hogy tényleg alakformáló ez a kombináció, és igényem támadt rá, hogy máshogy is öltözzem, mint a szokásos farmeres szaladgálós. Van olyan, szintén háromgyerekes anyuka ismerősöm, akin mindennap szoknya van, a legnagyobb hidegben is, amikor reggel az oviban találkozom vele. Hát én idáig nem tudom, mikor fogok eljutni, de arra rájöttem, hogy amióta hideg van, harisnyát veszek reggel a farmer alá, majd itthon annyival egyszerűbb lekapni a farmert és felrántani egy szoknyát, mint teljesen átöltözni... És élvezem, hogy itthon csinos vagyok. Eközben pedig a drága anyósom, akinek üvegtesti homály van a szemében, azokban az órákban, amikor épp jól lát, egy szoknyát alakít át nekem, ami szerintem idősebb nálam, de nagyon jópofa, színes kockás. És már jól elképzeltem, milyen jól fogok mutatni meglévő fekete szoknyámban színes harisnyával és fekete csizmával, vagy ebben a régi-új szoknyában egy harisnyával a kockái színéből és szintén fekete csizmával... hogy hova venném fel, azt persze nem tudom, a legközelebbi alkalom az iskolai karácsonyi műsor, aztán ötletem sincs, de megihletődtem színes harisnyára.
Na ehhez képest mit vettem? Mikulást, különleges gyümölcsöket, mert Marci mindig azzal nyúz, ha ananászt, pomelot, gránátalmát lát, én meg mindig leszerelem, hogy veszünk elég olcsóbb gyümölcsöt, de majd most hoz neki a Mikulás... Szaloncukrot, foglalkoztató füzetet, magvakat paleolit desszertnek, persze élelmiszert, karácsonyi ajándékot a sógoromnak, képeslapokat... Habfürdőt és harisnyát nem. De észre se vettem, csak hazaértem, kipakoltam elégedetten, és elvigyorogtam magam, hogy nahát, amivel magamat akartam meglepni, azt persze pont nem tettem a kosárba. Ismerős? :)

3 megjegyzés:

Gabka írta...

Igen, ismerős! :-)
De ne költs olcsó habfürdőre, rengeteg olyasmi van benne, ami komolyan károsítja az egészséget. Megérdemelsz te egy tisztességeset is, mondjuk Foreverest, amiben tuti nincs semmi káros, isteni az illata és nagyon sokáig elég! :-)

Amúgy meg nagyon hatsz rám - mostanában, ahogy olvaslak, egyre gyakrabban jut eszembe, hogy el kéne kezdeni futni nekem is... Na nem a hóban fogom elkezdeni, de talán tavasszal... Mozgok eleget, hiszen rendszeresen lovagolok, hetente görkorizom, de a futás azért még tán beleférne... :-)

Era írta...

Szuper harisnyákat vettem a napokban az Aldiban...a belseje ilyen termo izés és imádom...szóval írd fel a listára, hátha most nem felejted el...:)))

Orsi írta...

Igen, abszolút ismerős a helyzet!!! :)