2013. január 3., csütörtök

Először beteg

De az se komoly, nem kell megijedni :) És milyen szerencsés, hogy elmúlt egyéves, amikor először megbetegedett. Azt hiszem, mindkét tesója előbb kezdte, Marci egészen biztos. 
Naszóval Csongornak gégegyulladása van, mi azért egy kicsit megijedtünk tegnap este. Lefekvés előtt kettőt köhintett, kicsit gyanús volt, csak nem kapta el Regőtől? De aztán szépen elaludt. Elmentem futni, hazajöttem, zuhanyoztam és akkor ébredt fel, és nagyon furcsán vette a levegőt. Nem köhögött, de olyan volt, mintha köhögnie kéne, valamit kiköhögni, csak nem tud. Rekedt volt, és furcsa hangot adott belégzéskor. Eszembe jutott a krupp, de ez nem ugató köhögés volt, hiszen nem is köhögött. Orron át gyönyörűen lélegzett, szopizás közben is tisztán kapott levegőt, de a zörej megvolt. Hallgatóztam, és kezdtem megnyugodni, mert úgy gondoltam, nem a tüdejéből jön. Felöltöztettem, bebugyoláltam, kicsit magamat is, és kiültünk a teraszra hideg párát szívni. Addigra mondjuk már elmúlt a fura hang, de gondoltam, ártani nem árt. Csongor nagy szemekkel csodálkozott, hogy mégis mit csinálunk itt éjnek idején, én meg énekelgettem neki. Aztán idebent még kiszívtam az orrát, bár egyáltalán nem volt taknyos, de hátha hátrafolyik a torkára, ez Regőnek is segített korábban. Adtam neki homeopátiás bogyót is, zseniálisan pont gégegyulladásra valót, mert arra tippeltem, hogy ott van valami gond, és ártani ez sem árt. Újra megszoptattam, és elaludt. Jobban aludt, mint egészségesen, csak kétszer-háromszor ébredt, mindig rekedten sírt, de az a fura hang nem jött vissza. 
Reggel álmos volt, pedig jót aludt, ebből is látszik, hogy nincs jól, nem olyan eleven, mint máskor, de jókedvű. Ma lépett hármat, az első lépését még 28-án anyuéknál tette meg :) Viszont megint aludt két órát délelőtt, amire már régen nem volt példa, persze kíváncsi vagyok, fog-e így aludni délután. Voltunk a gyerekorvosnál, ő mondta, hogy gégegyulladás, kapjon köptetőt, kalciumot, vitamint, hidegpárát. A fura hangra bizony azt mondta, hogy ez egy enyhe krupp volt, illetve hogy a torka, szeme alapján Csongor már majdnem túl van egy lezajlott vírusfertőzésen, valóban Regőtől kapta el, de semmi tünete nem volt, most a végén ez volt az első. Ebből én azt vonom le, hogy így egyévesen igen jó immunrendszerrel bír, ha már most úgy esik át egy vírusfertőzésen, hogy csak utólag az orvos veszi észre, hogy volt neki :)

4 megjegyzés:

kikocs írta...

Igen, az alapján, amit írtál, én is kruppot mondtam volna, ami rendbejött a hideg levegőtől. Stramm kiscsávó ez a Csongor :)

kikocs írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
Dius írta...

Örülök, hogy nem lett túl komoly a krupp. Szerintem annak köszönhető, hogy kivitted. :)
Remélem nem is lesz rosszabb a helyzet.

Névtelen írta...

Mielőbbi gyógyulást kívánok Csongornak!