2012. július 21., szombat

Állatbolond

Eddig is emlegettem, hogy Regő mennyire szereti az állatokat, de egyre növekvő csodálattal figyelem, hogy mennyire... Csak pár apróság, ami az utóbbi időben feltűnt.
 - Anyukáméknál az első dolga az állatokhoz menni, és lelkesen szaladgál közöttük, egy pillanatig se fél egyiktől se.
 - Mindenhol megtalálja az állatokat, állatfigurákat, állatos játékokat. A múltkor Gyöngyiéknél is azonnal lecsapott a műanyag állatokra, vagy például a strandon az összes felfújható krokodilt meg kellett simogatni, meg két delfint is, és a vízben is észrevette és mutogatta az összeset.
 - Vettünk úszógumit, zsiráfosat szeretett volna, aminek van a karikából kiálló nyaka-feje is, de az még túl nagy volt. Végül egy halacskásban kiegyeztünk. Imádja, alszik vele, vitte már a bilire is, a kertbe, gurigázni kell vele és labdázni.
 - Az elmúlt időszak két legjobb szerzeménye: Dorkától kapott egy tanyás füzetet, amiből papírfigurákat lehet kipattintani és térbeli formákká hajtogatni: házzá, traktorrá és persze háziállatokká. A ház meg a traktor nem is érdekelte, de az állatokat megcsináltuk, és ugyanúgy játszik ezekkel is, mint a többi állattal: viszi aludni, eteti, sorba állítja, beszélgetéseket játszik el, takargatja. A másik egy postán kapható színezőfüzet, a borítóján nagy, tarka kakassal. Regő nem egy rajzolásrajongó, eddig, ha rajzoltunk, inkább nekem sorolta, hogy mit rajzoljak neki - többségében persze állatokat - de ebben a füzetben minden lapot "kiszínezett" egyszerű firkálással, a maga módján. A benne található matricákat pedig egyesével, szép akkurátusan felragasztgatta a matricásnak kinevezett polc oldalára. Azt a lapot egyébként, amit a legutóbb telerajzoltatott velem állatokkal, kincsként őrzi, alszik és játszik vele.
 - Gyakorolgatjuk a fontos tudnivalókat: hogy hívják, hol lakik, hány éves. A hol laksz? kérdésre igen változatos válaszokat kapok: a zebránál, a zsiráfnál, az orrszarvúval :)
 - Vasalás közben a Másfélmillió lépés Magyarországon-t néztem, Regő mellettem játszadozott, gondoltam, ez olyasmi, amibe nem baj, ha néha belenéz. Erdő, kirándulás, kisvonat, érdekeseket mesélő emberek... A legszebb tájképek, épületek, legérdekesebb emberek között Regőnek mi tűnik fel? Ha kukorékolt egy kakas, vagy felröppent egy madár. Még talán a kisvasút versenyezhet ezekkel.
 - Jövő héten megyünk az állatkertbe, megemlítettem neki, azóta bárhova indulunk gyalog, biciklivel vagy autóval, biztosan rákérdez, hogy megyünk az állatkertbe? Megnézzük az igazi oroszlánokat? - vagy éppen amelyik állat eszébe jut.

És még hosszan sorolhatnám. Kíváncsi vagyok, mi lesz, ha nagy lesz :)

Nincsenek megjegyzések: