2011. november 14., hétfő

És még egy elmaradt pulcsi...

... aztán azt hiszem, több elmaradásom nincs :)
A múlt héten, szinte pillanatok alatt - mindenestül mondjuk három nap - kötöttem ezt a vastag, meleg pulcsit Regőnek. A fonal neve Játszótér, szerintem nagyon találó :) szokás szerint Ágitól. Ez is 50% gyapjú, 50% akril, de egyáltalán nem szúrós, olyan selymes, mint a zsenília. Nagyon vastag, 5-ös tűvel kötöttem, így jó szoros lett, kicsit talán még merev is, viszont tényleg jó vastag, igazán meleg téli pulcsi.

Ezt most nem leírás alapján kötöttem, hanem Regő egy meglévő, 92-es pulcsijához mértem, lassan talán belejövök az egyszerűbb darabok leírás nélküli kötésébe is. Egyszerű simakötés, így érvényesül legjobban a színe, a fonal mintája. A szegélyek dupla patentkötéssel készültek.
Ez most nem megy a  fonalfalóba, a szeptemberi kezdés után vettem a fonalat, de nem bírtam neki ellenállni :) Jó nagy haladás lenne pedig, meg is lepett: azt hittem, a 64 deka fonalamból akár két ilyen kis pulcsi is kijön. Ehhez képest a súlya, a vastagsága miatt csak egy gombolyag és egy pici maradék maradt, annyi, amiből gyorsan megkötöttem még a pulcsi fölött látható kis sálat. Ezt már 8-as tűvel, hogy lazább legyen, és kiadósabb ez a kis maradék fonal.

3 megjegyzés:

Hicudzsi írta...

Nagyon ügyes vagy! Szuper! Én is szeretnék így tudni kötni. De az egy sima egy fordítottnál megáll a tudományom :D Az meg, hogy számolgassak szemeket, meg széleket készítsek! :)

Annamari írta...

köszönöm a linket :)

szép ez a pulcsi, de jó,hogy ilyent is tudsz csinálni, én nem tudok kötni pedig tizenakárhányévesen tudtam.

már írni akartam babán is nagyon szép nevet választottatok, tökre tetszik nekem Huba lett volna ha fiú.

a hetekben akkor jól emlékeztem, csodálkoztam is mikor tegnap olvastam babán,hogy 31 hét kevesebbre emlékeztem a heteink között :)

hát én ebben a hétben reménykedem de harmadik terhesség ide vagy oda nem tudnám megmondani.

Timi írta...

Köszi mindkettőtöknek! Annamari, Nektek drukkolok! Hubára emlékszem, most láttam, hogy Zoé :)