2011. november 2., szerda

Ősz a kertben

A négy nap alatt, amíg távol voltunk, hihetetlen sokat változott a kert. Éppen csak sárgulni kezdtek a levelek, amikor elmentünk, de mire visszajöttünk, a gyümölcsfák alatt levélszőnyeg borította a földet, és a diófák is ledobták a lomb nagy részét. Gondoltam is rá, hogy de jó, nemcsak akkor lát szépet az ember, ha elutazik érte, a saját kertjében is lehet gyönyörű őszi tájat, színeket fotózni.







Regő alvása után kimentünk a gyerekekkel gereblyézni meg csak úgy levegőn lenni, jól érezni magunkat, Bátort is kiengedtük. A cicát addig becsuktuk - jut eszembe, ezt még nem is meséltem, visszajött a cicánk! Régi cica, még az ideköltözésem, Regő születése előtt élt itt, aztán megvettük Bátort, és képtelenek voltak barátságba kerülni, így a cica sajnos elkóborolt. Néha hazalátogatott, olyankor láttuk, hogy jó helye van, etetik, nyakörvet is viselt. A múlt héten aztán soványan, loncsos bundával, nyakörv nélkül került elő - elköltözhettek, akik gondját viselték? Azóta itthon van, szépül a bundája, egyre jobban eszik, de azért összességében nincs jól, megviselt, lehet, hogy valami baja van, vagy megevett egy mérgezett egeret. Mindenesetre itthon van, és a gyerekek nagyon boldogok ettől.
Szóval főleg én gereblyéztem, a fiúk a járdára rajzoltak, Regő motorozott, Marci a kutyát kergette, hintáztak, aztán amikor már a harmadik fánál tartottam, nekik is kedvük támadt segíteni.
Ez még a hintázás, elmosódottak lettek ugyan a képek a nagy lendülettől, de látszik, ahogy élvezik, nevetnek :)


Ez viszont már a kemény munka:




Ez pedig egy ilyen volt-ilyen lett páros, ilyen fotónk ugyanis már tavaly is volt :)
2011
2010

Lassan sok lesz a képből, de azért párat még muszáj a kertész szemével is :) A kis datolyaszilva is ilyen szép, és idén bizony lesz rajta termés is:


Dió is van sok, csak legyen, aki megpucolja, mandula is akad. A zöldségeket már írtam, abból a szempontból vége a szezonnak, lassan jöhetnek az évzáró munkák, remélem, az első komolyabb fagy megvárja őket.

Nincsenek megjegyzések: