2011. december 19., hétfő

Karácsonyi műsor

Ma volt az iskolai karácsonyi műsor, holnap lesz az utolsó tanítási nap. A karácsonyi műsort a szülőin mondottakhoz képest már így is tolták, én meg az első időponton is már nyafogtam, hogy de kár, hogy nem fogom tudni megnézni... most meg még így, eltolva is ott voltam. Nagyon szép volt. Jó, tudom, csak egy iskolai gyerekműsor, nem profi előadás, de nem csak aranyos volt, hanem tényleg élvezhető, és sokszor megható, nem csak amikor a saját gyerekemet láttam a színpadon.
A fő műsorszám a Kék madár című darab volt, ezt próbálták már hetek óta a nulladik órákban, Marci a jövőben egy még meg nem született gyermeket játszott benne. Nem volt nagy szerep, de ügyes volt, büszke voltam rá nagyon :)



Aztán volt még sok minden, szerepelt a furulyaszakkör, az elsősök elmondtak-eljátszottak egy verset, az énekkar énekelte az Eddától az Akitől minden szép c. számot - én is velük, és azt hiszem, itt könnyeztem először - aztán egy másik csapat, talán a színjátszó szakkör eljátszotta a Jingle Bells magyar szövegű verzióját, ez nagyon kis vidám volt, énekeltek, táncoltak, havat szórtak, ebben Marci hógolyózott a színpadon, meg egy fenyőfának beöltözött kisfiút díszített fel :)

Nem tudom felsorolni az összes műsorszámot, egyik kedvesebb volt, mint a másik. Számomra a várva várt és a nap fénypontja a színjátszó csoport betlehemes előadása volt. Egyrészt ezen is bőgtem egy csomót - nem kell mondanom, ugye: megszületik a Kisded, akit pont karácsonyra várnak, ráadásul a kis Mária elénekelte a Csillag gyúlt a sötét égen című dalt neki... és akkor ne bőgjek? :) Másrészt viszont ez volt az én okos, ügyes nagyfiam első nyilvános furulyás szereplése. A furulyaszakkör előadásában nem volt benne, úgy tudom, úgy volt, hogy idén még nem is szerepel, hiszen csak szeptemberben kezdte a furulyatanulást. De ahogy fejlődik, amilyen ügyes - és ezt nem csak én mondom - egy-két hete kapott egy kottát, hogy tanulja meg az előadásra, így a betlehemesben mégiscsak szerepelt. 
 
 
Mondjam, milyen büszke voltam rá? :)
Aztán az énekkar még elénekelte a Piramistól az Ajándékot, és a hittanosoknak volt még egy kis hangulatos, gyertyás műsora, amit a végén közös énekkel fejeztek be. Jó bő egy óra volt a műsor. Az előtérben lehetett vásárolni mindenféle karácsonyi díszeket, képeslapokat, ezzel is támogatva az iskolát, vettünk is egy asztaldíszt, zöld gyertyával, ami a világon semmihez se illik, de úgy megtetszett és olyan egyedi volt! 
És hogy teljes legyen a karácsonyi hangulat: odafelé menet abban a pillanatban kezdett szállingózni a hó, amikor kiléptünk a kapun. Visszafelé már sötétben, pár milliméteres megmaradó hóban ilyen volt a templomnál:


Szóval nagyon szép délutánunk volt, nem véletlenül várta meg ezt még Csongor :)

5 megjegyzés:

Emese írta...

Utolsó mondatodra reagálva: És milyen édes, hogy ez a szép délután-este ki is csalogatta :) Isten hozta!!!! Sok boldogságot nektek!

Gabka írta...

??????????????????????
Emese, te tudsz valamit, amit én még nem? Tessék mesélni!!!! :-))))

Emese írta...

Ma reggel született meg Csongor baba 4100grammal 58cm-el. :)

Gabka írta...

De jó!! Timi, kívánok nektek nagyon-nagyon sok boldogságot, jó egészséget és minden jót! :-))

Annamari írta...

Isten hozta, szívből gratulálok!!! egy olyan nagyon boldog karácsonyt kívánok nektek mint amilyen a miénk is lesz.♥

Minden nap jöttem de csak ma vettem észre a kommenteket itt oldalt :)