2012. július 30., hétfő

Lavender Honey

Kész lett az előző posztban emlegetett csipkefelsőm, már két napja befejeztem a kötését, tegnap blokkoltam, az a teljesen kész állapot. Hála az olimpiának, meg annak, hogy a végén már nagyon motivált, hogy elkészüljek, hamar meglett. Nagyon tetszik ez a fonal, olyan, mint a naplemente, ahogy átmegy narancsból lilába, de saját véleményem szerint még nem fogytam eleget ahhoz, hogy ez a keresztben csíkos minta igazán jól álljon :) Mondjuk már eleve meglepett, ahogy lemértem, és kiderült, hogy a második legkisebb megadott méretet köthetem. Azért tetszik, magamon nem láttam előnytelennek, csak fotón.



Felvéve, még blokkolás előtt:

A fonal: Catania Fine Color a fonalam.hu-tól, még maradt belőle egy ugyanilyenre elegendő. Nem mértem még a felsőt, de nem sokkal több 150 grammnál, szóval igazán könnyű és vékony, azért kánikulában, mint például a fényképezéskor, még elég meleg. Ezen a darabon is sok újat tanultam: fentről lefelé kötni, ráadásul körben, és fentről kialakítani a raglánvonalat.
Amikor kész lett, el is kezdtem a fonalimpiás csipkesálat: hajrá, Magyarország! :)

5 megjegyzés:

Emese írta...

Nagyon szép lett, jól áll!

Dius írta...

Szerintem igazán nincs semmi baj a keresztbe csíkozással, nyugodtan felveheted. :) Csini vagy benne, és tényleg nagyon szépek a színei is.
Ügyes vagy, gratulálok hozzá. :)

Névtelen írta...

Nagyon szép lett és nagyon jól áll! Tetszik a színe is :)

Kata anya írta...

Húúúú de klassz!!!Nagyon szép felső és jól áll:)!!!

Timi írta...

Köszi lányok :)