2012. szeptember 26., szerda

Lovarda

Említettem, hogy keresem Marcinak azt a sportlehetőséget, ami lehetőleg helyben van, nem kell hozzá messzire menni, ő is szereti és belefér az idejébe. A múlt héten megnéztük a helyi lovardát: jó kis túra volt, babakocsis Csongorral, biciklis Regővel és gyalogos Marcival felmászni a falu tetejére, talán háromnegyedórányira is van. Odaérve körülnéztünk, megnéztük az istállókat, a lovakat és a pónikat, egy kedves fiatalember  - kamaszfiú, de nagyon rutinos lovasnak néztem már - rögtön felültette Marcit is, Regőt is egy lóra, Marcit vezette is pár kört a karámban. Csongor meg csak nézte nagy szemekkel a lovakat :) Közben megkerestük Tibi bácsit, aki azt hiszem, a tulajdonos, mindenesetre nála kellett jelentkezni, hogy a gyerekek lovagolni szeretnének, és ez ügyben érdeklődni. Megállapodtunk, hogy kedden délután jöhet is Marci, és első körben pónin kezd egy negyedórát.
Tegnap mentünk is, először segített Marci megtisztogatni Ficánkát, a pónit, aztán fel is ülhetett rá. Szerintem nagyon ügyes volt, már így első alkalommal is tanították elindítani, megállítani a lovat, és bóják között irányítani:



Videóm is van:

A végén Marci azt mondta, nagyon tetszett neki a lovaglás, fent a lovon úgy érezte, ezt örökké tudná csinálni :) és milyen érdekes, hogy közben egyáltalán nem érzi, hogy fáradt, de bezzeg utána, amikor leszáll a lóról! Itthon pedig még azt is kérdezte, nem járhatna-e hetente kétszer :) Ficánkának pedig vittünk répát, elropogtatta.
Regő sajnos most nem jött velünk, pedig ő a nagy állatbolond, de még aludt, amikor indulnunk kellett. Majd jön máskor, amikor már ébren lesz, vagy amikor már az oviban alszik. Van ígéretünk, hogy őt is vezetgetik kicsit pónin majd.

1 megjegyzés:

Ági írta...

És a családi hagyomány folytatódik... (remélem) :)