2011. szeptember 1., csütörtök

Harmadikos

Szóval ez a nap is eljött, vége a nyárnak, legalábbis a naptár szerint, az időjárás még szerencsére a kellemes nyár véginél tart. És vége a vakációnak, ma reggel hónapok óta először csörgött a vekker, és mentünk az iskolába. Hacsak napközben ki nem derül, hogy valami fontos elmaradt, akkor sikerült mindent beszereznünk, összeállítanunk és elvinnünk is. Még a benti szandál hiányzik, mert az apánál maradt.
Ezt a képet nem ússzátok meg, ilyen minden évben lesz és kész :)
 

Ilyen már nem... jövő ilyenkor Regő is megy oviba, és hogy ki tolja majd Csongort a babakocsiban...?

Időben odaértünk, becsengetés előtt még jött az osztálytársak újra megtalálása, gyors beszámoló a nyári élményekről:

Aztán bementek az osztályba (a harmadikba!) letették a sok cuccot (rajztáblát, rajzdobozt, tisztasági csomagot kell az első nap vinni, meg vittünk táskát is egy tolltartóval, a bizonyítvánnyal, színes papírokkal, egy üzenőfüzettel) és kijöttek újra az udvarra az évnyitó ünnepségre. Regő teljesen odavolt: már reggel is mindent akart, amit Marci: övet, táskát, kapott is egy kis hátizsákot és boldogan járkált vele fel-alá, de aztán otthonhagyta. Ahogy Marci bement az iskolába, menni akart utána, egyelőre hagytam is, bementünk mi is az iskolába, osztályba. Aztán ahogy felsorakoztak az évnyitóra, visszaült a babakocsiba, de hangosan kiabált és integetett neki, szia Marcika! :) 
Néhány újdonság történt az iskolában: a mi iskolánk és az óvoda a szabadbattyáni iskolákkal és óvodával egy közös intézményt alkot, az Általános Művelődési Központot (ezért hívják ÁMK Géza Fejedelem Általános Iskolának). Ennek az igazgatója nyugdíjba ment az év végével, most megismertük az új igazgatót, ugyan a nevét nem mondta, de beszédet tartott. Az iskolának magának van saját igazgatója is, ő nem változott. A harmadik osztály termébe interaktív tábla került, kíváncsi vagyok, hogy működik ez és mire is lesz jó. Ezenkívül az iskola megvette a kertje mögötti üres telket, és már a kerítést is elbontották, egyelőre füves-fás udvar van rajta, remélem, használni is fogják, aztán majd meglátjuk, mit kezdenek vele. 
Mi pedig Marcival kezdjük a tanulást, remélem, gond nélkül fog menni idén is! Új tantárgy lesz az informatika és a fogalmazás, a többi pedig lassanként majd kiderül, ahogy Marci hazajön és beszámol, meg az első szülői értekezlet után is többet tudunk.

3 megjegyzés:

Ági írta...

Jaj de jóóóóóó az interaktív tábla! Ha olyan tanítója van, aki tudja is használni és jól is használja, nagyon nagy segítség!

Agi írta...

Sok sikert Marcinak a harmadik osztályhoz!!!:))

Csupimami írta...

Drága kicsikéim, milyen gyönyörűek!