2012. január 8., vasárnap

Fokozatosan...

...megyünk vissza a hétköznapokba. Az első lépcsőfok az volt, hogy Péter csütörtökön dolgozott először, úgyhogy egyedül voltam a három gyerekkel, de minden oké volt, semmi gond nem volt velük. Marci a héten már kapta a pótolandókat: az órai anyagot és a leckét is az iskolából, úgyhogy igyekeztem tartani az iskolás napirendet délutánonként. Délelőtt játszhattak meg amit akartak, ebéd után Regő lefeküdt, akkor Marci végezte az itthoni feladatait és tanult. Persze csak két nap volt ilyen, hiszen aztán jött a hétvége, Marci apához ment, Péter nem dolgozott.
A következő lépcsőfok az lesz, hogy holnap elmegyünk a gyerekorvoshoz, és kedden Marci már valószínűleg mehet iskolába - kezdődik a korai kelés, a reggeli indítás, és ha úgy jön ki a lépés, akkor reggeli séta három gyerekkel, szokásos bolt, posta körökkel. Ebből főleg a koránkeléstől tartok :) Keddtől szakkörökre, szerdától edzésre is elkezd járni valószínűleg.
Aztán következik majd az a lépés, hogy újra elkezdek főzni - egyrészt szerintem januárban még rendelek, olyan jó ez a luxus, de néha azért már vágyom a saját főztöm ízeire, és abból most csak hétvégén eszem - másrészt meg azért főzök ám, például a mai nappal újrakezdtem Péternek a diétás főzést, aztán a két ünnep közötti héten is főztem, meg hétvégéken is. 
Az utolsó lépés pedig az lesz majd, nemsokára, valamelyik hétfőn, hogy visszatérek Flyladyhez - nem felejtettem el teljesen, most is épp esti konyhatisztításból jövök, de amikor még a 35. héten megijesztett a dokim, azóta nem tartottam be rendesen, és jónak látom egy újabb 30 napos hírleveles programmal megtalálni az utat visszafelé.

4 megjegyzés:

Gabka írta...

Azért csak lassan! Tudod, hat hét gyermekágy...

Unknown írta...

Timi!
anyóstéma után: ha félsz a korán keléstől (gondolom nem magad miatt), nem megoldható a mama segítségével, hogy Csongi maradjon,a míg elkíséritek Marcit? Vagy mindenképp vinni akarod őt is? vagy a mamát nem akarod terhelni? a másik bejegyzésednél már írtam: nálunk a mamával marad reggel Pepi, amíg Mátét elviszem az oviba. Vihetném Pepit is, de nem öltöztetem-vetkőztetem, ha nem muszáj. levegőzni meg inkább dél körül megyünk ki, amikor nincs olyan hideg. csak egy ötlet, valamennyivel könnyebb lenne ... persze a döntés a te kezedben van :)

Timi írta...

De, magam miatt félek :) Egy nem átaludt éjszaka után fél hétkor kelni... Marcit egyébként nem muszáj kísérni, ő elmegy egyedül, de indítani, reggelit adni muszáj. Amúgy lehetne, amit írsz, hogy Regővel és Marcival elmegyünk, Csongor pedig marad, de még nem akarom... olyan pici, nem akarom, hogy nélkülem legyen még egy órára :)

Orsi írta...

Timi, hát az elején biztos rosszul fog esni a korai kelés, és én jelenleg a két gyerekkel sem bírok elindulni sehová időben, pláne korán, de te olyan ügyes szervező vagy, hogy biztosan menni fog! Nem hízelgésből írom ám! :))