2012. január 20., péntek

Három a magyar igazság

Kezdetben volt a skarlát mindkét gyereknek. Aztán jött a lepkehimlő, az csak Regőnek. De hogy Marci nehogy lemaradjon, tegnap megérkezett a - valószínű - calici vírus is.
Tegnap ebéd után fájlalta a hasát, aztán egyet hányt is. Kérdeztem, evett-e valamit azon kívül, amiről tudok, de nem. Azt mondta, szerinte azért fájt a hasa meg hányt, mert túl gyorsan evett. Én is reméltem, hogy ennyi. De aztán egyre sűrűbben hányt, és a harmadik-negyedik után már egyértelmű volt, hogy ez nem azért van. Doktornőt hívtam, rögtön rávágta, hogy biztosan calici vírus, azzal vannak most tele az iskolák. Utánaolvastam, nem hangzik jól.
Marci egyre romlott, nem is részletezem. Nagyon sápadt lett, és itattam kortyonként, de a víz is kijött belőle. Marika néni nappalijában feküdt le, egyrészt mert a galériaágyról nem ér le, ha kell, másrészt hogy a tesóitól külön legyen. Késő estig járkáltam át hozzá, itattam, kapott kúpot is. Éjjel amikor Csongor ébredt, Marcihoz is mindig átmentem. Éjféltájban hányt utoljára. Hajnali háromkor elmesélte, hogy egy ideig ébren volt (előtte már nagyjából este héttől aludt meg-megszakítva) nézte az órát, és tízpercenként ivott. Szomjasabb volt, mint álmos :) Ez már nem jött ki belőle, és ettől lett jobban, előtte ugyanis ijesztően sápadt volt, a szája cserepes, a szeme karikás, nagyon aggódtam, hogy kiszárad, de hajnalban már sokkal jobban nézett ki. Hatkor is ránéztem, de aludt, nem zavartam. 
Reggel nagyon éhes volt, és a furulyáját kérte :) Kipirult, volt egy kis hőemelkedése is. Most megyek, reszelek neki almát. Evett egy fél szelet pirítóst szárazon, de még mindig éhes :)
Nagyon remélem, hogy Regő nem kapja el, ekkora gyereknél még esélyesebb a kiszáradás. Adtam neki reggel egy kis anyatejet. Csongort pedig védem ezerrel... ő csak nem kapja el ezt se, ha már a másik kettőt megúszta...

3 megjegyzés:

Gabka írta...

Mielőbbi javulást Marcinak! És szurkolok, hogy a kicsik megússzák!

Dóra írta...

Vagy borzasztó béna vagyok, vagy vmi van a blogoddal, mert 2 mp után eltűnik a megjegyzés hozzáadása ablak...szóval most Gabkára válaszolva írok, mert csak ilyen opcióm van :S na, most talán sikerül a szóellenőrzésnél már felajánlja
Csak jobbulást akartam kívánni, meg kitartást a nagy betegségekben (olvasom, már Péter is :S) Anyatej Regőnek jó ötlet volt! Lehet, ismered a trükköt, de ha ennyire semmi nem marad meg bennem, jégkockát szoktam szopogatni vagy nyalogatni. valamiért a hideg hamar lenyugtatja a gyomrot, meg vizet is viszel be. ne legyen rá újra szükség, azért azt kívánom!

Timi írta...

Köszi szépen :)