2012. január 10., kedd

Háromhetes

...de nem hagy magáról írni! :) na most talán elaludt :)
Azért nem hagy, mert folyton eszik :) Ismeri a naptárt, tudja, hogy ő most háromhetes, úgyhogy növekedési ugrást kell produkálni. Vasárnap nagyjából folyamatosan szoptattam egész nap, tegnap déltájban aludt három órát, úgyhogy csak annak a kivételével szoptattam. Mára virradóra elég sokat nem aludt, szerintem most meg front volt, mert akkor ébredtünk, amikor esni kezdett a havas eső. Viszont elérte a célját, ennyi tejem szerintem még életemben nem volt, és az a tegnap mért kis híján negyven deka heti gyarapodás is elég jó :) Még nem mondanám, hogy hurkás, viszont tokás, gömbölyödik a kis arca is, és a combjára, popsijára is lerakódott némi párnácska.
Tulajdonképpen ezeken kívül nincs túl sok írnivaló róla, a harmadik hét nagy eseménye a köldökcsonk leesése, a növekedési ugrás és a hízás. Apró változások vannak: néha már szereti a fürdést, vagy legalábbis nem tiltakozik, főleg a hasrafordítós részét bírja. Nagyjából minden második nap masszírozom, testápolóval kenegetem, mert elég száraznak látom a bőrét, ezt is egyre többször szereti. Fázni utál, a masszírozást is csak úgy szereti, ha sehol nem fázik közben, az épp nem masszírozott részei olyankor törölközőbe vannak bugyolálva. A mai éjszakát kivéve azért jobban alszik, van, hogy csak eszik és visszaalszik, van, hogy egy órát ébren van. Pár napon belül kitakarítom a fiúk szobáját, kimosom az ágyneműket meg mindent a betegség után, és megpróbálom ott altatni a kiságyban, Regő is nagyjából ekkora korában aludt ott.  Nappal a hintában szeret aludni, illetve nem is tudom, hogy máshol szeret-e, mert amióta itt többször jól elaludt, nem is teszem máshová.

Ez így ideális nekem, mert azt még el tudom képzelni, hogy éjjel elalszanak hárman egy szobában, de hogy nappal, amikor Regő ébren van, hogy fog Csongor a gyerekszobában csendben, nyugiban aludni, azt nem tudtam... viszont rájöttem, hogy ha itt alszik a nappaliban, akkor az egyrészt független Regő alvásidejétől, másrészt elalszik itt a normál alapzajban is. Mondjuk később, ha nem lesz újszülött, ez biztos változik, de azon a hídon majd akkor megyünk át.
A tesói változatlanul imádják, és tegnap kiélvezték, hogy lejárt a karantén :). Regő kicsit túlságosan is önálló, megy és venné fel, de persze nem tudja rendesen megfogni, úgyhogy olyankor én is szaladok, hogy ne vegye fel egyedül... Kicsit még gyakorolnia kell a finom mozdulatokat. Marci meg az igazi büszke nagytestvér, szerinte Csongor a világ legszebb, legaranyosabb gyereke, egészen elolvadva tudja nézni, és ő látta legtöbbször mosolyogni is. És ő már rendesen vigyázni is tud rá, tegnap az ő karjában volt, és védte Regőtől, amíg én begyújtottam a kályhát :)

4 megjegyzés:

Orsi írta...

Csongornak teljesen olyan a szája, mint Regőnek volt, jól emlékszem? :) Meg fogja szokni az alapzajban való alvást, ha már meg nem szokta, úgyhogy azzal szerintem nem lesz gond. Nekem a lányok a kezdetektől fogva a tesó teljes hangerős sírása mellett is tudnak aludni. :)

Timi írta...

Igen, tiszta olyan :)

zsuzsa írta...

Timi, gyönyörű kisbaba Csongor. Látszik a képen, milyen nyugodtan alszik, biztos, hogy az alapzajt megszokta. Igazán büszke lehetsz a fiúkra, nagyon jól nevelt okos gyerekek ! Csongornak a legjobb még a két Nagy is nevelni fogja... :)

Timi írta...

Köszönöm :) Na szegénynek lehet, hogy már sok is lesz a nevelésből :D