2012. augusztus 20., hétfő

Előszülinap Ságváron

A hétvégét ismét Ságváron töltöttük - idén nyáron ritka alkalom, de most gyors egymásutánban a második. Nagy közös napokat ünnepeltünk: sógorom, Csabi a múlt héten volt kereken 40 éves, közeleg Regő és az én születésnapom is, plusz Bence névnapja. Mind összegyűltünk, Ági és Gábor sem hiányzott. Illetve nem is igaz, mert Marci viszont igen, a hétvégén még tartott a nyaralása apjáékkal az Adrián. Volt róla szó, hogy hazajönnek és útközben behozzák Ságvárra, de ő szerette volna még a vasárnapot is apával tölteni, akkor már otthon, Fehérváron, azt mondta, elég neki Regő szülinapja itthon :) Ha pedig így döntött, elfogadtuk.
Szombaton késő délelőtt érkeztünk, Regő első útja persze az állatokhoz vezetett :) mint mindig. Azért örült Bencének és Márknak is! Kicsit nehéz most, a legtöbb konfliktus a két hároméves között adódik, mindketten fiúk, mindketten dackorszakban, mindig pont ugyanaz kell nekik és a másik ne játsszon vele... Márk bölcsis, tanult már némi csoportban való viselkedést, de Regő még nem kapott komoly ovis leckéket, úgyhogy előfordult, hogy ő is meglökdöste Márkot, nem győztünk békét teremteni.
A szülinapi-névnapi ünneplés a délutáni alvás után következett. Anyukám nagyon kitett magáért, ugyanis három torta is volt! Egy csokis Csabinak, egy másik, máshogy csokis, mézeskalács elefánttal és csigabiga marcipánnal meg három gyertyával Regőnek, és egy barackos, gyümölcsös nekem. Ha jól emlékszem, 18 éves korom óta ragaszkodom ehhez a tortához, és azóta kapom meg minden szülinapomra :) Most még gyümölcsösebb volt.
Ajándék Mamától

Puszi Papának

Timi, Csongor, Ancsa, Csabi

Gyertyafújás

Anya, Neked is van torta...? :)

Papa kezében milyen pici Csongor :)
Nagyon sok mindent kaptunk! Regő egy kirakót, egy könyvet, egy rajzoló-festőkészletet: ecseteket, vízfestéket, kifestőket, ceruzát, zsírkrétát. Meg egy duplót, amiben a már meglévő készletéhez állatok voltak, meg egy lányfigura, pár kocka is. Nem is tudott hova kapni szegény, főleg, hogy közben mindenki összevissza ajándékozott, hol őt, hol engem, hol Bencét, a végén Csabit, jöttek a torták is... De nagyon aranyos volt, lelkes, mindennek látványosan örült és osztotta a puszikat, mert mostanában szűken méri. Én kaptam egy hatalmas doboz gyönyörű fonalat, majd lefotózom, és nem semmi, hogy milyen titkos szervezés volt mögötte Ercsuval, a fonalam.hu-val, anyukámmal és Ancsával! A szervezés szinte jobban tetszett, mint maga a fonal :) Meg még egy üvegékszert kaptam, meg illatszereket, meg egy nagyon érdekes, borból készült zselét, például húsokhoz lehet használni. Mire mindezt feltérképeztük, mindent kibontottuk, örömködtünk, már lehetett is koccintani meg tortázni :) Olyan finomak voltak, hogy szinte teljesen elfogyott mind a három!
Aztán a hétvége további része már az ismerős mederben telt: állatok, gyerekek, családi vacsora, családi ebéd, játék, móka, visítás, konfliktuskezelés, nyár, meleg, kert... Vasárnap este értünk haza, és akkor visszakaptuk Marcit is :)

1 megjegyzés:

Emese írta...

Nagyon jók a képek!