2012. november 13., kedd

239 kilométer

Ennyi van a futócipőmben. Az utolsó 5.3 kilométert tegnap este tettem bele, megünnepelve, hogy már három hónapja futok. Ennyi idő alatt már eljutottam volna Pécsre, sőt, még futottam volna a belvárosban egyet, hogy meglegyen a 239. De Szeged pontosan ennyire van tőlünk, Kőszeg és Sopron viszont közelebb, szóval átfuthattam volna Ausztriába három hónap alatt :) De nem futottam, inkább a mi kis falunkat ismertem meg keresztül-kasul. Alig várom a tavaszt, nagyon csábítanak azok a földutak, amikbe most világítás hiányában nem merek bemenni!
64 kiló vagyok, ez tíz kiló mínusz júniustól, a paleolit táplálkozás kezdetétől. És kockásodik a hasam :) Most komolyan. Még mindig nem teljesen lapos, de nem is hájas már, és a felső részén szemmel láthatóan vannak izmok. Hogy a lábamnak milyen alakja lett, azt már nem is mondom. Pedig csak három hónap... Hihetetlen alakformáló a futás, tényleg, nem hittem el, amíg nem csináltam. És az összes nadrágom leesik :) Érdekes az énkép, hogy mi van az ember fejében magáról, mert most ugyan nem költök nadrágra, de ha belegondolok, el nem tudom képzelni, hogy lehet, hogy a 36-osok közül kell majd választanom? Még a 38-ast se hiszem. Majd meglátjuk, ha rákerül a sor :) A lényeg nem a nadrágméret, hanem az, hogy gyakorlatilag keresztülfutottam egy évszakon, és ezt sose hittem volna magamról.

10 megjegyzés:

Ági írta...

Nagyon büszke vagyok Rád, Nővérkém! <3

Detti írta...

Nagyon ügyes vagy! Gratulálok a kitartásodhoz!!!
Én is elkezdtem végre fogyni. :-) Paleolit étrenddel biztosan gyorsabban menne, de abba nem merek belevágni.
Már egy ideje szerettem volna megkérdezni Tőled, hogy Te nem vagy PCOS-es? (Lehet, hogy keverlek valakivel...) Ha PCOS, akkor hogyan működhet ez a paleolit diéta?

Timi írta...

Köszi :) Hála Istennek én nem vagyok PCOS, de nekik az egyik legjobb gyógymód a paleolit (de legalábbis a lowcarb) étrend, szóval abszolút működhet. Én sem vagyok ám olyan szigorúan paleolit már, visszahoztam ezt-azt, magamra alakítottam, de az alapok azok. Nem eszem kenyeret, rizst, tésztát, krumplit, gabonaféléket sem nagyon, néha zabot vagy kölest. Kevés tejet iszom, tejterméket csak főzéshez használok, kivéve a sajt. Viszont hüvelyeseket eszem. És minimális cukrot vagy cukortartalmú ételt.

Gabka írta...

Fantasztikus eredmény, büszke lehetsz magadra, csak így tovább!! :-)

Detti írta...

Timi, sajnos ez nem így van! A PCOS diétában meghatározott mennyiségű szénhidrátot KELL enni (de nem finomított ch-t, hanem teljes kiőrlésűt). De ez most mindegy is... :-)
Nagyon kíváncsi lennék egy heti étrendedre! Vagy tudnál olyan oldalt ajánlani, ahonnan recepteket gyűjtesz?

Timi írta...

Tudom, hogy kell meghatározott mennyiségű szénhidrátot enni, de nem muszáj azt gabonából bevinni. Nem vagyok szakember, de a paleolitok szerint zöldségből és gyümölcsből, illetve olajos magvakból elég kerül be. Szendi Gábor ebben a könyvében részletesen ír róla: http://bookline.hu/product/home!execute.action;jsessionid=buC8KGwhoiCqE8Om2S3CWw**?_v=Szendi_Gabor_Paleolit_taplalkozas_es_korunk_betegsegei&id=101678&gclid=CN7dn6fuzLMCFQEd3godO04AiA&type=22

Van itt oldalt pár gasztroblog, amit nézegetek, de igazából nem gyűjtök recepteket, főleg csak ha sütit szeretnék. Egyszerűen húst, sajtot és tojást eszem zöldséggel. Tanultam némi újat a karfiol meg a káposztafélék felhasználásáról, de ezeket a saját kútfejemből meg a hagyományos receptoldalakról szedtem.

Dius írta...

Gratulálok a kitartásodhoz, és a kilométerekhez. :)

Anka írta...

nem semmi csajszi!!! te leszel a példaképem, ha majd oda jutok ... mennyi idős volt Csongi mikor neki álltál?

Timi írta...

Szűk nyolc, augusztus 12-én kezdtem. De nem miatta vártam annyi ideig, csak addigra érett meg az elhatározás :)

Orsi írta...

Nagyon ügyes vagy, azta!!! :)
Nekem is bele kéne már vágnom valamilyen mozgásba, de már mondom is magamban a kifogásokat...