2012. november 5., hétfő

Téli sapkák, sálak

Még mindig pótlás: mindenkinek kötöttem sapkát és sálat a télre, már hordják is, úgyhogy fényképem csak ez az egy van arról, amikor Marci felpróbálta a sajátját:

Önmagában az is csoda, hogy Marci elfogadott valamit, amit én kötöttem, sőt hordja is :) Ez a fonal nagyon vastag és pihepuha, zseníliaszerű, és olyan vastag, hogy 8-as tűvel kötöttem és a sapka összevarrását meg az elvarrásokat az ujjaimmal, tű nélkül csináltam. Négy gombóc kék és négy gombóc zöld színátmenetes Chicago-t vettem a fonalam.hu-ról azzal, hogy a kékből Csongornak, a zöldből Regőnek lesz sapka és sál, Marci úgyse hordaná. De ahogy Csongoré készült, úgy láttam, sokkal kiadósabb, nem lesz szükség a négy gombolyagra. Marci meg nézegette, tetszett neki a színátmenet, a puhaság, ráadásul ez a zöld kicsit mintha terepszínű lenne... úgyhogy végül neki kötöttem a zöldből, Csongornak a kékből, Regőnek pedig kék lett zöld csíkokkal és a sál két végén is zölddel. Így fogyott el a nyolc gombolyag, illetve a kicsiknek még megkötő is készült a sapkára, és maradt egy kevés kék, amivel most Marci játszik :) Jó melegek, úgyhogy jöhet a tél!
Ja, mivel rögtön hordásba kerültek, nemcsak, hogy nem fotóztam, de nem is mértem. A nyolc gombolyag 400 gramm volt, a maradék nem számottevő :)

3 megjegyzés:

Emese írta...

Ezt a fonalat lehet, hogy kipróbálom. Miután Marcipán a csősapit mégse veszi fel, mert szúrós..., még jó, hogy Danira is jó :) Marcinak meg maradt a tavalyi, egyenlőre.

Zsombor és anya írta...

http://mazsakonyhaja.blog.hu/2011/11/27/adventi_koszoru_uj_felfogasban
Nézd meg ezt, hátha megtetszik az ötlet, rád gondoltam, mikor megláttam! Igazán gyönyörűeket készítesz!

Timi írta...

Köszönöm, el is mentettem, ez tényleg nagyon jó!