2011. szeptember 28., szerda

Csongor 28 hetes

Tegnap voltam orvosnál, most Siófokon, mert ide kaptam időpontot, így alakult. A siófoki rendelője sokkal jobb a dokimnak, mint a fehérvári, ha az útiköltség árával olcsóbb lenne a rendelés, csak oda járnék :) Sokkal jobb az ultrahang képe, mint itt, és 3D-be is át tud váltani. Amúgy nem mentünk volna külön 3(4)D-s ultrahangra, de ha már így volt lehetőség, azt kihasználtam. Csongor majdnem irányban helyezkedik már el, csak kicsit jobbra van fordulva, mert ott a méhlepény, és abba fúrja bele az arcocskáját :) Biztosan olyan baba lesz, ha kibújik, aki szeret majd pelusozni, arcát párnába fúrni :). Azonkívül jó nagy baba is, mondom az adatait, tegnap 27+5 volt a kora:
Buksi keresztben (BPD): 7,52 cm, 30+1-nek felel meg (azt mondja a doki: hát Timi, meg kell szülni... mondtam neki, nem volt ilyen kérdés :D)
Fejkörméret: (HC): 26,61 cm, 29 hetesnek felel meg
Haskörméret (AC) 24,77 cm, 29 hetesnek felel meg
Combcsont (FL) 5,31 cm, 28+1-nek felel meg. Rövid lábú, nagy fejű? :D De még a lába is hosszabb, mint a korának megfelelő. Ja, és a talpa 5,6 cm, nagyobb, mint a combcsont, hát hogy fogunk ennek a gyereknek cipőt venni? :D A becsült súlya 1276 gramm, ez 28+3-nak felel meg. A gép számításai szerint, ha kivárja a 40 hetet, akkor 4 kiló körüli lesz, ha viszont ezekkel a mostani adatokkal átlagos baba szeretne lenni, akkor 10 nappal előbb kéne megszületnie. Részemről rendben :)
Szóval mondják, és én is hiszem, hogy nem függ össze a baba mérete a pocak méretével, én inkább abban hiszek, hogy a harmadik gyerekkel és kis korkülönbséggel látványos a növekedés, azért nem véletlenül érzem, látom a pocakomat nagynak amellett, hogy egyelőre mindössze 2,8 kilót híztam. Egyszer már tartottam itt, de aztán fogytam egy kilót. Mindenesetre pár kép a méhlepénybe bújó Csongor babáról:




 ... és kettő rólam, két nappal az ultrahang előtt, azaz 27+3, Regővel a háttérben :) Pocakméret kb. 105 centi :)

7 megjegyzés:

Gabka írta...

Szép pocak! :-)
Én is hatalmasnak éreztem a pocimat a második babóval, sokkal nagyobbnak, mint az elsőnél. A harmadikba bele se merek gondolni. Főleg, hogy nálunk a születéskori méretek első babónál 3,8kg, másodiknál kerek 4 kg. Remélem, ez a tendencia nem marad majd a harmadiknál. 4,2 kg kicsit soknak tűnik...
További szép pocakos heteket neked!

Névtelen írta...

Hatalmas pocak! De nagyon csinos kismama vagy! :)

Timi írta...

Köszi Gabka, Pati :)
Hű Gabka, remélem, nem folytatódik a tendencia :) Én egyébként nem hiszem, hogy 4 kg lenne Csongor, inkább, hogy előbb születik. Marcit 3700 körülre tippelték, 1 nappal jött korábban és 3380 gramm volt. Regőt 3800-ra tippelték, ő majdnem három héttel korábban jött 2910-zel. Csongor december 12-13. körül fog születni, és 3500 gramm körül :)

Süli Mónika írta...

Gratulálok!
Az orra tisztára az anyukájáé. :)

Timi írta...

Köszi Móni :)

Orsi írta...

Gratulálok! Nagyon szép méretei vannak Csongornak, te pedig nagyon ügyes és csinos kismama vagy továbbra is! Drukkolok, hogy akkor szülessen, amikor szeretnéd, és hogy tényleg ne legyen azért óriásbaba! :)
Regő nagyon édesen aludt el a múltkor, amelyikről valamelyik korábbi bejegyzésben írtál. És Marci mennyire szereti; olyan jó nézni őket együtt!!! :)

Gaga írta...

Hú, de nagy pocid van már. :D Lilla pont itt ül az ölemben, épp a saját hasát nézegeti, felhúzta a pólóját és nyomkodja ki a hasát, hogy neki is nagy legyen. :D