2011. szeptember 11., vasárnap

Ráadás

Eredetileg azt a címet szántam ennek a bejegyzésnek, hogy utolsó utáni nyári hétvége... de az kicsit erőltetett, meg ugye mi lesz, ha lesz még egy ilyen? Szóval ez egy ráadás a nyárból, ma 32 fok van és ragyogó napsütés. Elég jól kihasználtuk szerintem ezen a hétvégén. Marci péntek délután elment apjához, aznap sok mindent már nem is csináltunk utána. Tegnap viszont jó sokat voltunk kinn a kertben, Péter elment futni is, mi meg Regővel kitakarítottuk az autómat (nagyon ráfért!):


Regő jól elfáradt a melegben és a munkában, maga kérte, hogy menjünk be a kertből, ami pedig nagy szó. Ebéd után aludtunk egyet, aztán gyakorlatilag ott folytattuk, ahol abbahagytuk, a kertben töltöttük a délután fennmaradó részét, Bátort is kiengedtük:



Regő nagyon szereti, a kennel kerítésén keresztül szívesen barátkozik vele, aztán ha kiengedjük, kicsit tart tőle, mert körülbelül akkora mellette a kutya, mint a felnőtt ember mellett egy ló, és elég gyors :) de csak egy picit ijedezik, ahogy elszalad mellette, aztán felszabadultan nevet. Labdát dobál neki és utasítgatja, gyere ide Bátor, fekszik Bátor, pisiljél Bátor :D
Egy apaszerelmetes kép:

Ilyen volt a szeptemberi égbolt a császárfa alól nézve:

Ma délelőtt pedig kimentünk a börgöndi repülőnapra. Hát, Péternek megvan az utánpótlása a repülők iránti rajongásban, ez már biztos :) Regő az első pillanattól kiabált és ugrált, ha meglátott egy repülőgépet: ott a repülő, ott a helikopter, apa felszállt a repülő! Láttunk sok szép és érdekes gépet, veteránokat és a legmodernebbeket is, helikopter- és sportrepülő-bemutatót és ejtőernyősöket, ezeket sikerült fotóznom, meg apát és fiát, ahogy nézik őket, repülőkkel a háttérben:



A földön is voltak érdekes látnivalók: Ladák, Wartburgok és Trabantok gyönyörű állapotban és ragyogóra suvickolva, oldtimerektől a maiakig, katonai teherautók és második világháborús fegyverek, mentő- és tűzoltóautók, eredeti katonai dzsipek a 40-es évekből, és persze repülőgépek is. Volt, amelyikbe be is lehetett ülni, itt például Regő épp egy katonai dzsipet vezet:

Nagyon tetszett neki, a meleg és a napsütés ellenére végig rettentő lelkes volt, bár sokat kéretőzött karba, amit mi nem is annyira bántunk, könnyebb volt így, mint visszatartani onnan, ahova nem szabad szaladgálnia, persze azért gyalogolt is sokat, de karból is, földről is rögtön felfigyelt a felszállásokra, a repülőgép-motorokra, és kiabálja jelentette, hogy ott a repülő! Jó volt látni az örömét. 
Dél körül hazaindultunk, én azt hiszem, előbb kész voltam, mint Regő :) Majdnem elaludt az autóban, de azért megvárta itthon a palacsintát, és csak utána ment aludni, ő se bánta már :)

2 megjegyzés:

Orsi írta...

Jaj de jó hétvége volt! :) Jók a képek, aranyos Regő Péterrel! És Péter milyen sokat fogyott! :)
Megkívántam a palacsintát. :)

Timi írta...

Köszi Orsi, kíváncsi voltam, észreveszi-e valaki Péteren :)