2011. szeptember 5., hétfő

Utolsó "nyári" hétvége

Azaz már inkább első őszi, de az időjárás még nyarat mutatott. 
Kitisztogattuk a medencét, rendeztünk egy utolsó fürdést benne, bár a víz nem volt valami meleg, de Regő nagyon élvezte, újra és újra kérte, hogy "még hideg". 

 

Marcit már csak fürdés után, Bátorral sikerült lekapnom:

Regő nagyon szeret a csapnál játszani, az alsót már meg is tudja nyitni, imád vizezni:


Kicsit még játszottak, szaladgáltak, aztán én is összeszedtem magam - pedig olyan jól elringatóztam a hintaágyban - és elsétáltunk a játszótérre. Vittünk babakocsit és motort is. Nálunk eseménynek számít a játszótérre menés, gyalog elég messze van, ha Regő motorozik, akkor rohanni kell utána, ha babakocsizik, akkor meg hazafelé végig dombnak felfelé kell tolni, ugyanis tőlünk szinte végig lejt az út, így aztán visszafelé nyilván emelkedik. Logikus :)

Marci nagyon jó volt, hogy ott volt, tisztára meghatott. Amikor kiértünk a járdás részre, szaladt Regővel és a motorral, én alig tudtam követni őket, néha visszatartotta, hogy megálljanak, figyelt rá. A játszótéren közölte, hogy én üljek le, majd ő megy Regővel mindenhova, segít neki. Én csak oda kellettem, ahol tényleg felnőtt segítség kellett, csúszdánál, magas mászókánál, de Marci hintáztatta, elvitte szaladgálni a biciklis ugratódombokra (épp nem voltak ott biciklisek) én meg egy padról néztem őket kényelmesen. Jól meg is ölelgettem az ügyes nagyfiamat :)


Jó hosszan ott voltunk, hazafelé volt egy kis hiszti. Regő szépen elindult, amikor mondtam neki, de sajnos nem engedtem az úttesten motorozni, hát milyen anya az ilyen :D Átvittem, leült a járdán, és onnantól se gyalog, se motoron, se a karomban sem akart tovább jönni. Végül betettem a babakocsiba, a betevés ellen ilyenkor tiltakozik, de aztán már nyugodtan ül bent és nézelődik. Az iskolánál megálltunk, van ott egy olyan régi kék kút, ittunk, onnantól Regő felváltva sétált, szaladt, motorozott. Hazaérve még szedtem egy nagy tál paradicsomot, paprikát, megnézegettük a virágokat:


Ma délután állítólag jön a hidegfront...

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Nálunk még jó idő van, de a napsütés már olyan őszies. :)Marci igazán nagyfiú lett. :)

Gabka írta...

Nagyon ügyes nagyfiad van, biztosan hatalmas segítség lesz akkor is, amikor megérkezik a legifjabb családtag. :-)

Emese írta...

Ilyenkor érzem, hogy csak kipróbálnám a nagy korkülönbséget is :D:D:D

Timi írta...

Időd, mint a tenger, Emi, belefér :)

Gabka, igen, igyekszem majd egyensúlyozni, hogy ne érezze a terhet, csak örömből csinálja :)