2011. november 30., szerda

Na csak elkészült :)

Két és fél héttel ezelőtt kezdtem bele ebbe a pulcsiba (vagy lehet, hogy inkább tunikának kellene nevezni) azzal, hogy mire kész lesz, nagyjából pont jön a december, járkálhatok eleget vizsgálatokra, tudom majd hordani, és még hátralesz legalább három hét a terhességből. Akkor még nem volt meg a diagnózis, miszerint előbb szülök, de már azon a hétvégén anyukám, apukám és a nővérem is azt mondták, kisebbet csináljak, mert nem lesz kész erre a pocakra. De kész lett :) még itt-ott lóg pár elvarratlan szál szokás szerint, de azt már elintézem.
Új fonalból van, ha jól értettem, 50% akril és 50% len, szintén Ágitól, a fantázianeve Vuk, ami a színére utal, tényleg olyan, mint a rókabunda, vagy ha akarom, téglavörös. Egyenetlen, hol szorosra van sodorva a szál, hol lazábbra van hagyva, de összességében nem vastag fonal, az egész pulcsira nem fogyott el az 50 deka, pedig jó hosszú, és a nyaka is nagy. Ahhoz képest viszont meglepően meleg, csak egy picit szúrós, de csak egy picit, kényelmesen hordható lesz. 
Rajtam:

Vállfán:

Az ujja közelről, talán ezen a legélethűbb a színe:

És a csipkeminta közelről:

A leírás egy régebbi Fürge Ujjakból való, abból az időből, amikor még így hívták, de annyira azért nem régi, mert a modell Onyutha Judit, akkor várta a második babáját. Ő vagy kisebb, mint amekkorának képzelem, vagy a modellfotón egészen más fonalból hosszabb pulcsi jött ki, hosszabb ujjakkal, mert a csipkés rész a képen jócskán vissza van hajtva, nekem meg éppen jó. De nekem hosszú a kezem-lábam.
És még csak holnap lesz december! :)

7 megjegyzés:

Unknown írta...

Timi, minden elismerésem! nagyon ügyes vagy!

Emese írta...

NAgyon szép lett! 13 napig még hordd egészséggel :D

Gabka írta...

Nagyon szép lett! Ügyes vagy! De azt hiszem, ha ki akarod élvezni a viselését, el kell gondolkodnod még egy negyedik, szintén téli csemetében! :-)))

Timi írta...

Hátő, gyorsan kiélvezem, aztán vagy elbontom és kötök belőle mást, vagy kiderül, hogy pocak nélkül is hordható :D

Névtelen írta...

Hűűű,Timi, ez nagyon jó lett! Nagyon tetszik, színe, mintája, fazonja egyaránt szuper. Ügyes vagy nagyon.

Orsi írta...

Nagyon jó a pulcsi, ügyes vagy!:)

Csupimami írta...

Bocsánat, kislányom, nem tudtam, hogy ilyen gyorsan tudsz kötni! Nagyon szép lett!