2012. január 20., péntek

Csongor egy hónapos :)

Bizony, január 20-at mutat a naptár, és egy hónappal ezelőtt már nagyon vártam a gyermekágyas osztályon, hogy hozzák már az én kisbabámat :) Hihetetlen, hogy elrepült ez az egy hónap, tudom, közhely, de én még azt se fogtam fel, hogy terhes vagyok, nemhogy azt, hogy már nem is, és ráadásul Csongor már egy hónapos! Mikor történt ez...?

Csongor György a tegnapi mérés szerint 5080 gramm és 56 centi, feje 40, mellkasa 41 centi. Nem kicsi :) Tíz napja mértük, azóta egy centit és 540 grammot nőtt, ha heti gyarapodásra átszámolom, akkor 390 gramm jön ki, ha a születési súlyához képest, akkor egy kilót, ha a legkisebb súlyához képest, akkor 1,3 kilót gyarapodott az első hónapban. Lettek szép kis párnás combjai, popsija, kerek arca, nagy pocakja. 
És miket is tud már egy egy hónapos? Tud a tesóival egy szobában aludni, éjjel háromóránként ébredni, enni és visszaaludni. Tud saját bioritmust követni, ami alapján hajnalban, hat óra körül tekereg és nyöszörög egy sort, meg este sír valamennyit, de úgy látom, ez egyre csökken, javul. Tud jókat aludni a hintájában, és ha jó kedve van, percekig nyugodtan nézelődni. Tudja élvezni, vagy legalábbis csendben elviselni a fürdést - de tényleg volt már, amikor úgy láttam, hogy kifejezetten tetszik neki, és akkor egy kicsit tovább is fürdettem. 
Tud nagyon komolyan figyelni, arcokat tanulmányozni, megnézni a lámpát meg az árnyékot a falon. Úgy igazából mosolyogni még nem tud, nagyon várjuk már :) Tud viszont igen határozottan szólni a saját érdekében, miszerint őt most azonnal vegyék fel, ringassák, szoptassák meg vagy valami történjen máár! :) Szóval azt hiszem, minden tekintetben jól működő egy hónapos babánk van :)

10 megjegyzés:

zsuzsa írta...

Gyönyörű kisbaba :) és igazán sok mindent tud már :)

Emese írta...

Boldog 1 hónaposságot!

Unknown írta...

Boldog hófordulót Csongornak! Nagyon édes, és micsoda sonkák vannak ott ... egy hósan! ügyes!

Gabka írta...

Csuda gyönyörűséges! Alig várom, hogy a miénk is itt legyen! :-)

Szilvi írta...

Boldog fordulót! Ez a gyerek egy mini Regő :-)

Orsi írta...

Most gyorsan, tömbösítve: Csongornak gratula az egy hónaphoz. Ez hihetetlen, hogy már ennyi idős!!
Marci calicijét sajnálom, azért nem lehet könnyű neked, de remélem, hogy el tudod annyira különíteni, hogy a két kisebb megússza. :)
Flyladyhez drukk!!
Többet is akartam még, de az olvasás és az írás között eltelt némi idő, és kiment a fejemből.

Dóra írta...

Boldog 1 hónaposságot Csongornak! tényleg repül az idő...és nagyon ügyes baba! együtt alvás, 3 óránkénti kelés...hmmmm...ezek mind csak álmok nekem :)

Kormica írta...

és ráadásul gyönyörű is!!! Boldog hónapfordulót Nektek!

Timi írta...

Köszi mindenkinek :) Dorka miért, Ti hogy alszotok? Igen, tényleg tiszta Regő :) Gabka, még ráérsz :)

Eszter írta...

és mellesleg nagyon szép tud lenni!