2012. május 7., hétfő

Megérett

Mint az alma a fán :) Mindig hittem benne, hogy ez így működik, bár a hónapok múlásával kicsit elbizonytalanodtam, de élt a remény, és igen, az idő engem igazolt. Meg Regőt, akit két hete még abszolút nem érdekelt a pelenkáról való leszokás, most meg nappalra teljesen szobatiszta. Pillanatok alatt zajlott minden, írtam, hogy a nagy melegben kintre levettem róla a pelenkát, de első nap még ugyanúgy pisilt-kakilt, mintha rajta lett volna. Másnap este már egyszer szólt, aztán reggel, még pelenkában is. Mivel viszonylag sokat jöttünk-mentünk ezekben a napokban, elvinni még nem mertük kisgatyában, de itthon már nem használtunk pelenkát, csak alváshoz. Még csütörtökön a zeneiskolai felvételire is pelenkában jött velünk, pénteken nem mentünk sehova, de szombaton elmentem vele vásárolni autóval Fehérvárra, és nem pisilt be! Így voltunk a ságvári búcsúban is, szóval három napja szobatiszta. Tegnap meglepett, mert a délutáni alvásos pelenkája száraz volt, ma pedig az éjszakai... azért alváshoz még nem merem levenni, de ha lesz még pár száraz alvás, akkor az lesz a következő lépés.
Nagyon örülök és büszke vagyok rá - bár nem is kéne büszkének lennem az alapján, hogy ez egy természetes érési folyamat, én mégis az vagyok. Olyan ügyesen szól... És közben elálmodoztam, hogy de jó lesz, ha csak egy pelenkás lesz itthon, mennyivel ritkábban fog megtelni a pelenkás kuka, a kinti szemetesben is kevesebb lesz a heti mennyiség, és Regő részéről majdnem teljesen vége két év környezetszennyező életmódjának :)

4 megjegyzés:

Gabka írta...

Nagyon ügyes!!!
Rékámnál is ilyen egyik napról a másikra dobtuk el a nappali pelust, viszont éjjel még mindig képtelen anélkül aludni. Vagyis ő szeretne, kéri is, de minden reggel pisis a pelusa és ha nem adok rá, akkor az éjszaka közepén öltöztethetem át meg húzhatom át az ágyát... Egyszerűen éjjel képtelen.
Attilám viszont nekem is egyre ügyesebb, naponta többször bilibe pisil (ő maga kéri) és már kétszer a kakilás is sikerült, de azért még messze vagyunk a szobatisztaságtól. Igaz, még 21 hónapos csak.
És nyugodtan legyél büszke, van mire!

Emese írta...

Nagyon ügyes, gratulálok!

Bori, Bende, Zsombor, Zsu írta...

Gratulálok! Nagyon ügyes Regő :)

Dóra írta...

Akkor is ügyes, ha ez természetes. És ez is már megint egy ugrás, hogy repül az idő! Sáránál is így volt egyébként...én most inkább a játszóterezéssel küzdök, próbálom ellesni, hogyan pisiltetik a kislányokat, hogy ne legyen a ruhájuk olyan (remélem nem néznek kukkolónak emiatt :)). Azért kisfiúval egyszerűbb...meg hát hogy a saját kertetekben vagytok. ilyenkor bementek vagy "fát öntöztök?" :)