2012. május 3., csütörtök

Zeneiskolás lesz

Szerintem az lesz! Mert nagyon ügyes volt a felvételin :)
Izgult nagyon, én is vele. Jól beosztottuk a délutánt, és amikor mindenki kész volt - ébren, tisztán, csinosan, jóllakottan, akinek kell, az tiszta pelenkában - felkerekedtünk öten, és bementünk a városba. Marcival és Csongorral elsétáltunk a zeneiskoláig, ahol ért egy kis meglepetés, ugyanis konkrétan tudni kellett volna, milyen hangszerre felvételizik a gyerek. Marcinak volt egy csomó elképzelése, de korábban telefonon azt mondták, majd ott segítenek választani is. De a felvételi lapra be kellett írni valamit, hát beírtuk a zongorát, úgyhogy egy zongoraterembe küldtek két nagyon kedves tanárnőhöz. Csongor is bejött :) A tanárnőknek is :)
A félreértések elkerülése végett rögtön mondtam, hogy nekünk nem biztos ez a zongora, tőlük várunk segítséget ebben. Marcinak először furulyáznia kellett, az nagyon szépen ment, figyeltem a fiatalabbik, velem szemben ülő tanárnő arcát, elismerést láttam rajta. Aztán megkérték, hogy énekeljen valamit, itt egy picit elbizonytalanodtam, mert erről valahogy nem beszéltünk előtte itthon, hogy éneklés is lehet, persze logikus. Először kicsit bizonytalanul, aztán egyre szebben elénekelte a Házasodik a  tücsök c. dalt, úgy láttam, hogy csak egy versszakra számítottak mutatóba, de Marci végigénekelte mind a hármat. Jól megdicsérték, aztán hallás után kellett visszaénekelni hangsort, ebben volt kis hiba, mélyebb hang helyett magasabbat énekelt, de amikor kiemelték neki csak az elrontott részt, akkor ment. Volt még ritmustapsolás, egyszer tévesztett, egy szünetet hagyott ki, de ismétlés után az is jó volt. Szerintem összességében, izgulással és szerepléssel együtt nagyon jól ment. 
A két tanárnő kicsit még ott előttünk megbeszélte a dolgot: azt hallottam, hogy "esetleg valami fúvós?". Kicsit tanakodtak azon, hogy Marci harmadikos, negyedikbe megy, aztán megkérdezték, ő milyen hangszert szeretne. Sorolta, hogy dob, zongora, gitár, furulya még jobban és a klarinét. A klarinét ötlete megtetszett nekik, fel is írták, és végül azt mondták, majd ezek valamelyikében keresnek neki helyet. Az fel se merült, hogy HA felvennék, úgyhogy szerintem felveszik. Kérdeztem, hogy hogy van ez, mit látnak benne, miért pont fúvós. Semmi elvont zenei ok: azért, mert zongorára szívesebben vesznek fel kisebbeket, egy fúvósnak viszont jó, ha nagyobb, erősebb, van tüdeje. Május végén, június elején lesz eredmény.

Kilépve Marcin látszott, hogy megkönnyebbült, leeresztett: szaladgált, pörgött, be nem állt a szája. Kihasználtuk, hogy a belvárosban vagyunk, vettünk neki ünneplő inget és nadrágot, mert pont két méret között vagyunk: van itthon kicsi és nagy, csak pont jó nincs. Aztán pedig meghívtam az egész társaságot egy fagyira.

2 megjegyzés:

Gabka írta...

Hát persze, hogy felveszik! Aki így furulyázik, azt bolondok lennének nem felvenni... Amúgy pont a furulyarajongása miatt nekem is teljesen evidens, hogy valami fúvóst kéne tanulnia, a klarinét nagyon szép hangszer, egészen biztosan szeretni fogja!

Emese írta...

Marci nagyon ügyes, drukkolok neki!