2012. május 5., szombat

Világlátott virágok

Tegnap hazajött az uram a világ másik feléről  - na jó, nem volt olyan messze, csak nekem tűnt úgy :) - Amszterdamon keresztül. Még viccelődtem is vele, hogy de jó neki, volt Hollandiában, biztos látott szép tulipánokat. Merthogy tulipánmániás vagyok, egyik álom-úticélom Keukenhof, de persze ő a reptéren kívül semmit nem látott, tudtam is, hogy így lesz.
Ezért is lepődtem meg, amikor este, amikor a gyerekek elcsendesedtek, előhúzott egy dobozt, ami ráadásul delfti porcelán-mintás papírba volt csomagolva, ami a másik mániám, ha Hollandiáról van szó. Előhűtött tulipánhagymák voltak benne egy szép dobozban, a fotó szerint szép sötétpiros virágot hoznak 4-5 hét múlva. Rá volt írva a dobozra, hogy azonnal el kell ültetni, komolyan vettem, azonmód fogtam egy ásót, este fél kilenckor felástam egy kis darabot a virágoskertből, és elültettem őket.
Sajnos nem találtam fotót a dobozkájukról, pedig nagyon kis helyes. De aztán bejöttem, és meglepődtem, mert kaptam még egy kis dobozkát, majdnem ilyet:
 - csak az enyémben nefelejcs volt, nem ilyen négylevelű lóhere. Nagyon érdekes kis csomag van benne egy pici cserép, egy tablettányi instant föld - kókuszrost és komposzt összepréselve, ha jól olvastuk - és egy kis csomag virágmag, valamint holland és francia nyelvű használati utasítás. Utóbbiakkal jól ki voltunk segítve, de Péter fogta a google fordítót, én meg követtem az instrukciókat. Nagyon látványos volt, ahogy a kis tablettára vizet öntve a szemem láttára nőtt meg. Rászórtam a magokat, belenyomkodtam és ment az ablakba, most várom, hogy majd kikel, és 5-6 centis korában ki lehet ültetni. 
Ráadásul még egy tulipános bögrét is kaptam, mert a bögréket is imádom, és most abból kortyolgatom a reggeli narancslevemet. Szóval jól meg lettem lepve :)

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

De kellemes meglepetés:)

Nekem is kedvenc virágom a tulipán. :)

Gabka írta...

Szuper meglepetés! :-))

Bori, Bende, Zsombor, Zsu írta...

Micsoda meglepik :)