2012. május 20., vasárnap

Öthónapos


Tulajdonképpen úgy néz ki, ugyanabban a korban ugyanazt csinálják, úgyhogy nincs aggódnivalóm Csongor fejlődésével kapcsolatosan :) Mindig ezt csinálja velem: mondok valamit, hogy éppen mi miatt aggódom, és rögtön megcáfol. Például tegnap hasra fordult, és ma is, szóval ez már nem véletlen :) Hihetetlen erős, úgy tud rúgni, hogy szerintem biztos bűntudata van, hogy kitágította a hasamat, és vissza akarja taposni eredeti formájára :). Azt már írtam, hogy hasizomból felül, most már kézzel kapaszkodásból is majdnem, persze én még mindig nem szeretem, de nem is segítem, nem támasztom, csak annyit csináljon, amit a maga erejéből tud. Most már biztosan beindul a mozgása, Regő is így csinálta, öthónaposan kezdett forogni, és nyolchónaposan már ült, állt, mászott. Olyan hihetetlen, Csongorról, a pici babáról még nem tudom elképzelni, hogy valaha ezeket fogja csinálni.
Ő is jó alvó, mint Regő. Ha álmos, és megtaláljuk neki a megfelelő pózt és megfelelően kielégített állapotokat pocakját, pelenkáját stb. tekintve, akkor ügyesen elalszik. Lehet tudni abból, ahogy gyűrögeti az alvós pelusát és ahogy befordul oldalra, hogy na, most már aludni fog. Éjjel 3-4x ébred, de amikor ezek az erős szelek voltak, akkor nem tudtam megszámolni, csak azt tudom, hogy akkor kétszer másfél órát aludtam egy éjszaka.
Szerintem jól is eszik, de nem gömbölyödik tőle olyan feltűnően, még mindig azt gondolom, hogy nem fog súlyt duplázni félévesen, ja kérem, bő négy kilót nem is könnyű! Mostanában gyakrabban kér két mellből, ezzel elégedett vagyok, ezt tartom jónak. Egészen hihetetlen számomra, hogy egy hónap múlva kóstolgatni fog.
Változatlanul egy tündér, mosolygós, nevetős, barátságos, a tesóit is nagyon szereti, és jól tűri a nyúzást. Ma egyesével mentünk a hintához barátkozni vele, és mindenkire külön-külön hangosan nevetett, szóval zsebre vágja az egész családot. Szereti a fürdést, egy-két hete már a nagy kádban fürdetem hol egyedül, hol Regővel, mert a kicsiben, ha rugdalózott, beverte a fejét, úgyhogy a kiskád az első babás dolog, aminek lejárt az ideje. Szereti, ha énekelek neki, és ha a talpát puszilgatom, azt sose hagyom ki öltözésnél, fürdésnél.
Ő a világ legszebb gyereke, persze csak a korosztályos bajnokságban, és neki van a legkékebb szeme. Ő az én örömbabám, a kis ajándék :)

6 megjegyzés:

Detti írta...

Gyönyörű! :)

Lina írta...

:))

Orsi írta...

Nagyon aranyos, és hihetetlen, hogy már 5 hónapos!! :O

Emese írta...

Gratulálok a keresztelt 5 hósnak! Ezeken a képeken inkább Marcira hasonlít, érdekes :) Még sokat változik, de mindegyik képen változatlanul szép :)

Gabka írta...

Tényleg gyönyörű gyerek. De a másik kettő is az! :-)

Timi írta...

Köszi :)

Gabka, igen, azért a korosztályos verseny, mert így mindegyik lehet a legszebb :)